PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BĂNCI: Feriţi-vă de OTP Bank şi când vă face daruri. Dobânzile nu sunt ceea ce par a fi!


INSIDER: „Vreau să îi pun în gardă pe cei care doresc să îşi conserve cât de cât valoarea economiilor prin plasarea acestora în depozite bancare. Funcţionează la noi în ţară o bancă cu capital maghiar, pe numele ei OTP Bank. Ea are o ofertă de depozit promoţională pe 123 zile, cu o dobândă de 6,9 % pe an la depozitele de minim 12.000 lei. În condiţiile în care ratele dobânzilor la depozite sunt în continuă scădere la toate băncile, această ofertă este cea mai bună din piaţă pe termen scurt.

AnonymousManDar atenţie, contrar tuturor bunelor practici în acest domeniu, la scadenţa acestui tip de depozit se percepe un comision de retragere de 0,5% aplicat la întrega suma (principal + dobândă) chiar şi în ziua scadenţei. Asta înseamnă reţinerea a 61 lei din dobândă de suma de 12.234 lei cuvenită după 123 zile. Ceea ce se traduce în final printr-o dobândă reală mult mai mică decât anunţă banca. Ce îţi rămâne de facut dacă ai luat ţeapă şi ai constituit un astfel de depozit? Nu ridici numerarul după 123 zile, ci îl mai păstrezi într-un depozit pe 1 lună (care are o dobândă de 4,8 % acum) şi după aceea îţi poţi retrage banii (principalul şi dobânda) fără comision. Dar această acţiune duce în final la o dobândă compusă pe cele 5 luni de 6,48 %, din nou mai mică decât cea anunţată pentru depozitul pe 123 zile. Se spune că trebuie să te fereşti de greci chiar şi când îţi fac daruri. OTP Bank ne arată că grecii nu sunt singuri. Fiţi cu băgare de seamă când intraţi în relaţie cu această bancă sau mai bine o evitaţi.”

ARHIVĂ: OFERTĂ: Depozitele se impozitează! Economiile nu?

3 responses

 1. daca vrei sa afli mai multe despre OTP si practicile sale, trebuie doar sa ne vizitezi pe pagina http://www.antiotp.com unde iti poti da seama ca ei nu sunt altii decat niste camateri verzi. Sentintele definitive si irevocabile continua sa apara una dupa alta si ele sunt postate pe siteul nostru. Nu este tarziu nici acum sa dai banca in judecata daca ai faost pagubit de ea. Clauzele abuzive nu se prescriu niciodata. Daca sunt constatate atare, articolele abuzive sunt nule de drept si urmarile lor sunt anulate din momentul semnarii contractului.
  noroc ca pe linia juridica sunt cam pe spate cand vine vorba de instante, si pierd pe linie. http://www.antiotp.com

  Apreciază

  20 martie 2013 la 00:25

 2. Anonim

  Cum, de altfel ar trebui sa evitam sa intram in orice fel de banca!

  Apreciază

  19 martie 2013 la 21:06

 3. gogu

  Nici altii nu sunt mai buni. Transilvania face lafel la depozitele de 111zile.

  Apreciază

  19 martie 2013 la 14:48

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s