PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

VOYERISM: De la bici la Big Brother. Angajatul ideal „Unis Group” face orice. Kama Sutra, frate!


AnonymousManINSIDER: „La început, camerele de supraveghere video au fost introduse cu un singur scop, acela de a proteja. Chiar dacă nu le vedem, ele ne văd aproape peste tot – în faţa băncilor, în magazine, exchange-uri, prin intersecţii sau în case particulare, toţi fiind terorizaţi de frica hoţilor.

Atât de terorizaţi încât unele magazine au montate camere video chiar şi în cabinele de probă, în spatele oglinzilor. Dar când intră în sfera privată a individului, aceste camere nu mai monitorizează, ci spionează!

office_spyPe fondul scăderii veniturilor, firmele corporatiste au început să introducă sisteme de supraveghere şi în birouri pentru impulsionarea angajaţilor. În realitate însă, şeful de birou, ocupat cu lipsa de activitate, profită de binefacerile tehnologiei pentru a-şi umple timpul preţios, asta după ce s-a săturat de butonat Facebook pe telefon. În termeni sexuali, acestă deviaţie se numeşte voyerism, adică privitorul se excită doar atunci când priveşte un spectacol pe ascuns. Iar dacă mai are şi intervenţii audio prin difuzoare, asta înseamnă că “îi place să comande şi să vorbească murdar”. Totul, bineînţeles, pentru bunul mers al companiei!

UNIS GROUPAstfel, pentru “creşterea productivităţii la locul de muncă”, ţi se montează pe birou una bucată web-cam prin care şeful te urmăreşte în fiecare secundă, din orice colţ al lumii. În plus, urlă la tine prin boxe ori de câte ori îi scade respectul de sine – “De ce nu mi-ai dat mail de prezenţă când ai ajuns azi la serviciu?”, “Mergi de prea multe ori la WC!”, “Bei prea multă apă!”, “Ieşi de prea multe ori la ţigară!” etc. …Este român, dar lucrează în compania-mamă din altă ţară şi vrea să arate că îşi merită salariul de „account manager” la nivel de UE – doar un bun român ştie să pună biciul pe alţi români, chiar şi de la mii de kilometri distanţă!

it-kama-sutraFirma în cauză se numeşte UNIS GROUP ROMÂNIA, o multinaţională cu doi angajaţi în România, buni la toate, care trebuie să ştie toate poziţiile din Kama Sutra! Chiar dacă este firmă olandeză, angajaţii din România sunt trataţi după standarde chinezeşti – mănânci puţin şi munceşti mult. …Dintr-o organigramă inţială de patru persoane, au rămas trei, „Luca şi Matei” care sunt presaţi continuu să împletească rahatul, să-l facă bici şi să pocnească! În aceste condiţii, filiala nu atinge rezultatele aşteptate, aşa că românul nostru îşi suflecă mânecile, decretă supravegherea continuă prin web-cam şi începu să dea cu gura pe româneşte ca la uşa cortului, ca să-şi motiveze angajaţii… Şi astfel, din “fata mea e manager” ajunse “paznic de oaie” pe internet, de undeva dintr-un cătun din Olanda…”

ARHIVĂ: DECIZIA 52/2012: „Este interzisă amplasarea camerelor video în birourile angajaţilor!”

2 responses

 1. Gheo

  Am lucrat și eu vreo 3 ani pentru o firmă olandeză și intr-adevăr olandezii sunt foarte, foarte zgârciţi …. și cam perverși

  Apreciază

  12 decembrie 2012 la 13:57

 2. fara videochat, da?

  Persoana frustrata de „care este” vorba in semi-telenovela de mai sus, a mai lucrat vreodata intr-un call center ? Stie ca atunci cand ajungi la ora 9.00 trebuie sa efectuezi primul apel, iar daca s-a facut 9.01 si nu ai apucat sa dai apelul ti se taie o ora din program? Stie ca pauza de tigara, ba chiar si cea pentru masa (pranz) sunt contorizate ? Stie ce inseamna sa stai intr-un stres continuu atunci cand seful tipa la tine ca sa efectuezi cat mai multe apeluri? In fine, daca a fost nedreptatit si torturat psihic, sper sa isi gaseasca un alt job si cu un alt salariu, evident mai mare. Iar daca nu va avea noroc, inca se mai gasesc posturi de vanzatori in supermarket…

  Apreciază

  10 decembrie 2012 la 16:59

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s