PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

OSLO: Muzeul „Nobel pentru Pace”. „Îţi dă un sentiment straniu de cimitir…”


INSIDER: „În Oslo, dacă începi plimbarea din port, prin toate ghidurile turistice eşti sfătuit să vizitezi Muzeul Nobel. Premiul Nobel pentru Pace este singurul care se decerneaza în Norvegia restul de patru fiind „suedeze”. Biletul de intrare 80 NOK, dar din punctul de vedere al exponatelor mie mi s-a parut cam „subţireanu'”, „piesa de rezistenţă” a muzeului fiind o cameră întunecată cu un „lan de tablet PC-uri” într-o lumina albăstruie.

Începând cu 1901, fiecărui laureat i se face o scurtă prezentare despre ale lui „merite deosebite”. Nu ştiu dacă asta a fost intenţia organizatorilor, dar traversarea încăperii îţi dă un sentiment straniu de cimitir, deşi printre ei sunt şi „vii”. Din fugă i-am recunoscut pe Theodore Roosevelt, Martin Luther King, Maica Tereza, Lech Wałęsa, Dalai Lama, Mihail Gorbaciov, Nelson Mandela, Barack Obama. Puteţi face poze oriunde şi oricum fără nici o oprelişte, gratuit.

De asemenea, primaria din Oslo este deschisă publicului, cu intrare gratuită. Sala principală prezintă picturi murale, cu o tematică specific nordică, o parte fiind realizate de Edvard Munch. Aici se prezintă în fiecare an pe 10 decembrie premiatul Nobel pentru Pace. Moneda naţională este coroana norvegiană 1 NOK = 0.5 RON.” DETALII

Un răspuns

  1. Pingback: NORVEGIA: Primul restaurant subacvatic din Europa și cel mai mare din lume | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s