MÂNCARE: Studiu gastronomic la Teatrul ACT. Dabija: „Cei ce rămân, mănâncă pentru că trăiesc!”
INSIDER: “Daca aveţi de gând să vizionaţi la Teatrul ACT (Calea Victoriei 126, Etaj II, București) spectacolulul – „Capra cu trei iezi” după Ion Creangă (Un studiu gastronomic! Regia: Alexandru Dabija) e musai să mergeţi imediat după ce aţi mâncat bine! Pe scurt, spectacolul reprezintă parastasul celor doi iezi omorâţi de lupul cel rău. Decorul e simplist iar mâncarea nu este butaforie, astfel încât Andi Vasluianu (Lupul) alias Nănăşul mânca aproape tot timpul. Singur! Restu’ lumii înghite în sec. O oală cu sarmale sfârâie pe un aragaz, înnebunind gurmanzii din sală şi cei veniţi direct de la serviciu – răcituri, ciorbă…
Coliva a fost împărţită în pahare de plastic şi printre spectatori, iar la sfârşit după aplauzele de final aceştia au fost poftiţi să „devoreze” restul bucatelor. Când am ieşit din sală, scena părea o fotografie de la cantina… Concluzia la care ajunge regizorul: “Studiul pe care îl propunem este în primul rând unul gastronomic, pentru că moartea este, invariabil, însoțită de haleală. Cei ce rămân, mănâncă pentru că trăiesc”. Alexandru Dabija. DETALII
COMENTEZI?