PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MÂNCARE: Ce găsim într-un supermarket din Italia? În România, preţuri mai mari, calitate inferioară!


INSIDER: „Zilele acestea, am văzut un vin italienesc la Mega Image şi mi-am adus aminte că acelaşi vin era şi în Italia la 2,5 euro, iar la noi se vinde cu 17 lei. Fotografiile sunt făcute într-un supermarket dintr-o comună din Perugia. Cea mai bună super-tigaie era 11 euro, iar la noi este 2-3 ori mai scumpă. La mezeluri, porţiile ambalate erau la oferte de 1 euro, iar la noi ajung spre 10-12 lei.

Unul dintre cele mai scumpe produse este prosciutto (un produs tradiţional din ciolan de porc fezandat, crud) – în jur de 9 euro (40 lei/kg). Per total, preţurile sunt aproximativ ca la noi sau chiar mai mici, dar toate produsele sunt mult mai bune. Pe scurt, în România plătim preţuri peste media UE, pentru o calitate inferioară! Dacă la preţuri ne asemănăm, la venituri mai avem mult de indexat… Un salariu minim în Italia, zona mai sus de Roma, este în jur de 900-1.000 euro.”

4 responses

 1. Unii romani daca nu sant prosti de da in gropi nu sani fuduli, s-au vice -versa.Este democratie, dar pana cand ?

  Apreciază

  14 martie 2012 la 20:37

 2. Anonim

  asa e ,pai se stie ,domnia si prostis costa in viata

  Apreciază

  12 martie 2012 la 15:59

 3. ibn

  Pai nu e prost ala care cere ci ala care da! Adica daca noi cumparam ei ne vor aduce in continuare. Inca un exemplu: La Hofer in Austria o punga cu 1 kg de mishung pt piine de facut cu masina de piine este 1 euro. La noi este….5RON. Partea proasta este ca produsele noastre nu sint competitive nici sub aspectul pretului si nici a calitatii. Noi vrem salarii din vest si sa producem ca in est, ceea ce e imposibil. Asta e! Am devenit o mare piata pentru producatorii din vest exact cum s-a dorit. Si din pacate, dupa cum evolueaza lucrurile nu stiu cu ce vom mai fi competitivi in viitorul apropiat. Poate doar cu silicoane, cercei in ombilic, botox, tupeu si ajutoare sociale. Iar cuvintul munca va deveni un arhaism. E greu dupa 20 de ani de creionat Romania de miine!

  Apreciază

  11 martie 2012 la 22:05

 4. conu

  Noi consumatorii suntem fraierii. Exista carne si legume in piata, exista bucataria romaneasca, de ce naiba sa cumparam la suprapret produsele (si slabe calitativ)strainilor din supermarketuri? poate din fudulie?

  Apreciază

  11 martie 2012 la 21:30

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s