PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ECOPOLIS: „Bucureştenii au apă potabilă, dar nu şi la robinet”. La sediul Apa Nova se bea apă plată?


COMUNICAT: „Bucureştenii ar putea beneficia de accesul la cea mai ieftină sursă de apă potabilă, dar îi împiedică proasta calitate a apei şi dezinteresul autorităţilor şi al Apa Nova. Conform studiului „Calitatea apei în Bucureşti – Analiza gestionării resurselor de apă şi a impactului asupra calităţii vieţii” apa potabilă furnizată prin magistralele de distribuţie din Bucureşti îndeplineşte normele europene, însă la nivelul robinetului din locuinţele bucureştenilor apar anomalii ce pot avea efecte grave asupra sănătaţii oamenilor.

Potrivit testărilor lunare întreprinse de  Apa Nova Bucuresti (ANB) și Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), rareori se înregistrează încălcări ale standardelor de calitate în ceea ce priveşte apa potabilă pompată în magistralele de distribuţie. Din păcate calitatea apei pe magistralele de distribuție nu este același lucru cu calitatea apei de la robinet. O testare pilot, independentă, întreprinsă în august 2011 de Centrul pentru Poltici Durabile Ecopolis, a contrazis testările ANB şi DSPMB: astfel, din 10 probe efectuate în 8 apartamente diferite din cele 6 sectoare, 3 probe au prezentat anomalii, dintre care 2 au fost din acelaşi loc. Aceste anomalii – ce pot reprezenta un risc serios pentru sănătatea consumatorilor – se datorează fie stării țevilor din bloc, fie unor lucrări la rețea.

[…] Recomandăm ca autorităţile locale şi Apa Nova, care fac momentan exclusiv teste la puncte fixe, să aibă în vedere şi testarea aleatoare a calităţii apei, în special la robinetul consumatorilor.DETALII

ARHIVA: CONSUM: Cum arată un raport de analiză a apei potabile din Bucureşti? „Tu bei apă de la robinet?”

7 responses

 1. Pingback: BUCUREȘTI: Apa neconformă, zațul de cafea și uleiul omoară țevile. Și pe noi! | infoINSiDER.ro

 2. Pingback: SECTOR 2: Cum arată o conductă de alimentare cu apă potabilă | infoINSiDER.ro

 3. Pingback: VEOLIA: Ce se întâmplă cu cei care au băut, au gătit și și-au făcut baie în ultimele 48 de ore? Îi tratează Apa Nova? | infoINSiDER.ro

 4. marian

  Vad tot mai multi bucuresteni preocupati de calitatea apei asa-zis potabile si care sunt mintiti zilnic.Va spun ca este o mare pacaleala si sustin asta cu urmatoarele argumente:

  -In rimul rand tevile prin care se transporta apa catre bucuresteni sunt foarte vechi si ma refer aici la asa zisele apeducte de sub bulevardele principale care sunt incarcate de pamant si alte impuritati grosiere,rugina,etc.Mai apoi ,apa e varza calitativ are foarte multe metale grele este prost filtrata,mai ales ca regia Apa Nova are manageriat frantuzesc si li se rupe alora de sanatatea romanilor.
  -Dar ce e cel mai grav,cel putin asa consider eu ,dar si alte persoane de specialitate cu care am mai discutat,este faptul ca s-a permis constructia de cladiri civile chiar langa gardul Apei Nova,care sunt destul de inalte cca.15m,de fapt niste blocuri cu 2 etaje plus mansarda,foarte aproape de decantoarele in care ,vezi Doamne se filtreaza apa bucurestenilor ca acestia sa fie sanatosi si frumosi.Ei bine,e teapa,deoarece intr-o zona considerata candva tabu de catre fostul regim de dinainte de ’89 si care beneficia de paza militarizata,acum se poate construi si chiar arunca cu diverse obiecte in apa bucurestenilor.
  Puteti vedea si singuri aceasta grozavie,venind pana la Sediul Apa Nova din Rosu,chiar la intersectia Drumul Bacriului cu canalul colector au rasarit vreo 12 bloace,de unde am vazut personal (eu locuind peste canal cum se zice aici,in sectorul 6 si fiind unul din preafericitii care primeste apa curenta)cum se arunca cu oua,da Domnule cu oua catre decantoarele Apa Nova care sunt periculos de aproape de unele dintre aceste blocuri.Este inadmisibil cum autoritatile locale din Chiajna si fostul regim Boc si Udrea au dat cu atat de multa usurinta autorizatii de constructie,ba mai mult coruptii din consiliul de administratie al Apei Nova au aprobat persoanelor din spatele acestei afaceri sa se intepe in apeductul principal care alimenteaza Bucurestiul,ma rog unul dintre acestea ca sunt cateva si chiar sa foloseasca ,canalul colector (ala artificial care se varsa in Dambovita),pt a fi folosit ca si canal de evacuare pt toate apele uzate care se scurg dinspre blocuri catre acesta.Deci toate fecalele,urina ,apa cu care se spala acei locatari acolo se duce,iar eu nu cred ca asta e tocmai legal.E totul facut la mica intelegere.Bine ,daca intrebi toti cei implicati sustin sus si tare ca nu e nimic adevarat,ca au toate actele in regula,etc.Si atunci de ce au tras pe sest o teava pe sub drumul principal care se varsa in canalul colector,cand stim cu totii cat de greu se obtin astfel de autorizatii in special de la Garda de Mediu,organism care pe aici prin zona e invizibil.
  Daca la asta adaugam praful de ciment sau chiar praful simplu si gunoaiele ridicate zilnic de catre zecile de utilaje care se vantura prin zona,ba poate si flegmele muncitorilor de pe schelele cladirii aflate in constructie ,avem un tablou minunat al lipsei de respect pt sanatatea bucurestenilor.Si acest fenomen devine si mai periculos atunci cand bate vantul catre vest ,adica direct spre decantoare.Cel mai frumos e cand se da foc la gunoiul rezultat de pe santierul veseliei si tot fumul rezultat de la plastice topite si cauciuc o ia in partea aceea ,de unde soseste rece,proaspata si dezinfectata apa noastra cea de toate zilele.Doamne-fereste.
  Poate acum cand s-a mai schimbat cate ceva in politica ,se va gasi cineva cu suficienta moralitate printre noile autoritati sa ia masuri impotriva acestui grav atentat la sanatatea bucurestenilor.
  Dupa umila mea parere nu ar fi trebuit sa se permita apropierea la mai mult de 100 de m de gardul Apei Nova,ca nu e buna aceasta apropiere,cine stie ce nebun se trezeste intr-o zi si nu se rezuma doar la oua ,scuipati si praf.

  Apreciază

  27 iunie 2012 la 18:28

 5. Efectiv familia mea nu consuma apa de la robinet pentru baut.Singura este apa minerala BORSEC in medie 4 sticle zilnic in perioada rece ,iar vara urca si la 7-8 sticle zilnic la 4 persoane. Nu avem incredere in apa distribuita prin reteaua orasului.

  Apreciază

  3 martie 2012 la 09:35

 6. aglae

  din intamplare in duscutie e si o firma care vnde filtre de apa, nu?

  Apreciază

  3 martie 2012 la 08:09

 7. Nem tudom

  Bea incet ca-i rece! 🙂

  Apreciază

  3 martie 2012 la 07:11

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s