PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DEMNITATE: Conflictul dintre umilinţa de a supravieţui şi respectul de sine


INSIDER: „Sunt o doamna!? Cand trebuie sa dau bacsis la taxi, sunt o doamna, cand trebuie sa merg la coafor, sa las ceva, sunt o doamna, trebuie sa ma imbrac ca o doamna, sa fiu doamna la restaurant… etc. Doar atunci cand iau salariu sunt o femeie de rand! Mai exact o sluga la stat. Iau salariul si-l dau in 2 zile pe facturi, apoi daca am de sapat, n-am bani, sap singura, cand am ceva de reparat, costa de te ustura, incerc sa ma descurc singura. De curatenie nu mai vorbesc, trebuie sa fac singura… De ce oare cand trebuie sa dau, mi se cere sa fiu doamna, iar cand sunt platita ma simt mai jos decat femeia de serviciu de la restaurantul X. (primeste dublu pe zi!) sau unii plimbatori de catei din Bucuresti?!?! Concluzia e: ca sa fii doamna in Romania trebuie sa mergi la centura sau sa faci menajul??????? Am pus aceasta intrebare unei DOAMNE in tren, la naveta, si stiti ce mi-a raspuns: esti o doamna atata vreme cat te poti privi senina in oglinda in fiecare dimineata!”

One response

  1. Miron Popescu

    A fi doamnă nu implică împărţirea de bacşişuri tuturor pomanagiilor, ci un comportament demn şi elegant, indiferent de nivelul câştigurilor (şi de sursele lor!) . Iar răsplata comportamentului elegant şi demn vine chiar când şi de la cine nu te-aştepţi!
    De fapt, doamnă eşti pentru că aşa te-ai născut şi aşa ai crescut, nu pentru că ai mijloacele necesare mituirii celor care vrei să te admire şi aplaude (doar când îi vezi)

    Apreciază

    2 august 2011 la 12:16

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s