PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

OTRAVĂ ÎN PARCURI: „Pliculeţele roz”, pericol de moarte pentru copii şi animale de companie!


INSIDER: „Dacă obişnuiţi să vă scoateţi copilul sau câinele la plimbare, atenţie sporită la otrava pentru şobolani, împrăştiată „fără număr” prin parcurile din Bucureşti. De obicei, se întâlneşte „în natură” sub forma unor pliculeţe de ceai, umplute cu un gel roz – „Anticoagulant”. Recent, le-am văzut în Parcul Carol şi în Herăstrău! …Dar ca în fiecare an, cei de la Deratizare nu mai au fonduri şi pentru nişte afişe care să avertizeze populaţia, şi lasă moartea la voia întâmplării!

Teoretic, „pliculeţele roz” sunt bagate în cutii triunghiulare de carton, de culoare maro, cu un orificiu pentru rozătoare. Practic, aceste pliculeţe sunt deseori aruncate la nimereală prin iarbă, punând în pericol viaţa copiilor şi animalelor de companie care pun gura pe aceste pliculeţe! În funcţie de cantitatea ingerată, otrava acţionează lent, până la 1-2 săptămâni, iar semnele de hemoragie internă apar brusc, prin scaune cu sânge! Imediat când aţi observat intrarea în contact cu aceste pliculeţe, mergeţi de urgenţă la un medic. Singurul antidot care preîntâmpină sau opreşte hemoragia este Vitamina K (fiole de Fitomenadion). …Vă spun din experienţă!”

2 responses

  1. Pingback: ADEVARAT SAU FALS: Tunsoarea de vară a blănoșilor, protecție împotriva căldurii? | infoINSiDER.ro

  2. Cap-de-Mort

    Otrava pentru şobolani pusa alandala prin colturi de cladiri publice, blocuri de locuinte, parcuri este un mare, mare pericol… Strategia exterminatorilor e simpla: sobolanii nu stiu sa citeasca…problema e ca nici copiii, pisicile sau câinii …. 😦

    Apreciază

    19 noiembrie 2012 la 14:05

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s