PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SFORI: Guvernul blochează activitatea CIADO!


COMUNICAT: „Guvernul, deranjat de criticile constante din ultimii doi ani, privind politicile de prevenire si combatere a  consumului de “etnobotanice”, considera ca inchiderea conturilor CIADO si evacuarea din sediul detinut de la RAPPS sunt principalele actiuni de lupta impotriva etnobotanicelor. (…) CIADO Romania, a solicitat primului ministru sa explice ONG-urilor antidrog, mass-mediei , populatiei urmatoarele:

1. Ce a determinat Guvernul sa reorganizeze Agentia Nationala Antidrog intr-un serviciu in cadrul IGPR intr-o perioada in care consumul de droguri ( psihoactive si psihotrope) era intr-o crestere alarmanta in tot spatiul UE si daca constientizeaza gravitatea sociala a acestei decizii ?
2. De ce a intarziat cu un an aprobarea prin HG a Palanului National de Actiune Antidrog 2010 – 2011 producand efecte dezastruoase in anul 2010, cand Agentia nu a avut cadrul legal de functionare, fara Planul de Actiune. Lipsa de programe si proiecte nationale de prevenire ducand la 5 morti, 4957 de internati si sute de mii de consumatori doar pe fondul consumului de “etnobotanice” precum si deschiderea a peste 500 de magazine ce comercializau substante.
3. De ce a taiat toate finantarile programelor de prevenire a consumului de droguri ?
4. De ce a intarziat cu 24 de zile adoptarea HG privind reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog ca directie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor ?
5. De ce refuza sistematic sa raspunde de 13 luni la adresele societatii civile privind politicile guvernamentale antidrog ?
6. De ce fondurile din taxa pe viciu nu sunt folosite pentru prevenirea consumului de droguri , tutun si alcool ?
7. De ce Agentia Nationala Antidrog dupa reorganizare ca Directie in cadrul MAI nu are fonduri pentru programe si proiecte de prevenire cid oar pentru salarii si utilitati ?
8. Cine raspunde pentru pierderea a 9 milioane de euro fonduri nerambursabile de catre Agentie ca urmare reorganizarii?”

Un răspuns

  1. Anonymous

    Cel mai probabil ca este ca in cazul vamilor – in spate, multe interese si un politician de neatins…

    Apreciază

    9 iunie 2011 la 15:49

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s