PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ALARMANT: Efectele etnobotanicelor la nou născuţi!


Comunicat: „CIADO Romania, priveste cu ingrijorare cresterea numarului de gravidele dependente de cocaina, opiu, etonobotanice si alcool  in ultimele 3 luni.  Medicii sunt nevoiti sa decida daca trec bebelusii dependenti pe morfina sau medicamente care sa-i trateze simptomele. Numarul mare de cazuri i-a facut pe medici sa ceara ajutorul Agentiei Nationale Antidrog.

Cel mai grav este ca mamele dependente fug din spital si isi lasa pruncii fara sansa de recuperare.Simptomele constau in miscari haotice ale mainilor si picioarele, respiratii accelerate si deseori cresteri de puls pana  la 200 de batai pe minut. Faptul ca nu mai ia droguri din sangele mamei le provoaca dureri cumplite. Abia mai poate scanci. Efectele consumului de etnobotanice precum si a drogurilor in general, au depasit si previziunile CIADO, ce aprecia in februarie 2009, ca in Romania vom avea mii de internati  (4.700 persoane), sute de mii de consumatori (500.000 persoane) si nu in ultimul rand morti (6 decese confirmate) daca nu se va interveni cu programe nationale de prevenire si alternative la consum. Nici noi nu am prevazut situatia grava cu nou nascutii din Romania.

Lipsa de implicare a statului in dezvoltarea  programelor de informare asupra efectelor produse in timp de consumul de droguri precum si oferirea de alternative, lipsa de studii de impact specifice ignorarea permanenta a semnalelor CIADO, face pe zi ce trece ca problema etnobotanice nu doar sa se dezvolte dar sa inceapa sa se resimta efectele indiferentei autoritatilor.”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s