PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Culmea balanţei comerciale pe timp de criză: …Disponibilizarea ataşaţilor comerciali!


Surse din interiorul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri au declarat pentru InfoINSIDER că ministrul Adriean Videanu a decis de curând să cheme acasă 40 de reprezentanţi comerciali ai României în străinătate, pentru a se conforma ultimelor decizii ale Guvernului privind reducerile de personal în instituţiile statului. Astfel, din cei aproximativ 130 de reprezentanţi comerciali, vor mai rămâne circa 90. …Luca şi Matei!

Aceste “disponibilizări” sunt cu atât mai ciudate cu cât, comparativ cu perioada similară a anului trecut, exporturile României au crescut în primele patru luni ale acestui an cu 23,4%, ajungând la 10,8 miliarde de euro. Importurile au fost şi ele mai mari cu 14,4%, ajungând la 13,6 miliarde de euro. Astfel, deficitul comercial s-a redus cu 10,5%, ajungând la 2,8 miliarde de euro. Asta doar în primul trimestru al lui 2010. Potrivit datelor Eurostat, deficitul comercial total înregistrat în 2009 de România a fost de 9,8 miliarde de euro, al şaselea ca mărime din UE.

AŞTEPTĂM COMENTARII CU ALTE INFORMAŢII DIN INTERIOR!

Un răspuns

  1. CONFIRMARE OFICIALĂ! Numărul reprezentanţilor economici externi ai României va fi redus de la 124 la 80, dar nu va fi închisă nici o reprezentanţă economică, a declarat pe 21 iulie, într-o conferinţă de presă, directorul general al Direcţiei Afaceri Europene din cadrul Ministerului Economiei, Cristian Ilie. România are 124 de reprezentanţi economici externi în 74 de ţări, iar acolo unde există doi sau mai mulţi reprezentanţi vor fi operate reduceri. Reprezentanţii economici externi ai României, în cadrul ambasadelor, ţin legătura cu mediul de afaceri din statele respective, trimit informaţii despre oportunităţile de afaceri, intră în legătură cu posibili investitori.

    Apreciază

    21 iulie 2010 la 17:16

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s