PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GLUGĂ DE COCENI: Investitorul olandez de 200 lei „UNIS Group” rescrie Codul Muncii din România!

Somatie Unis 01 iulie 2015 extrasINSIDER: „SCRISOARE DESCHISĂ în atenţia UNIS GROUP România, Domnului PETER ERIC de VRIES – General Manager, Doamnei MIHAELA PITSTRA – Account Manager, Avocatului DANIEL VOCHESCU – Reprezentant convenţional negocieri şi ACCACE OUTSOURCING ROMANIA – Angajată pentru consultanţă contabilitate, salarizare şi administrare HR.

Peter Eric de Vries Unis Group Romania Mihaela Pitstra - Unis Group RomaniaRegret că, în locul unui dialog raţional, managementul societăţii Unis Group România, prin PETER ERIC de VRIES şi MIHAELA PITSTRA (foto), alege să poarte o corespondenţă absurdă, să facă presiuni verbale şi să intimideze prin acţiunile avocatului DANIEL VOCHESCU, angajat pentru negocieri, cu scopul de a mă determina să demisionez forţat în schimbul a două salarii compensatorii. Mai mult, constat că Unis Group emite adrese oficiale contradictorii şi recunoaşte sub semnătura administratorului că refuză să respecte legile din România privind protecţia angajaţilor.

Adeverinta 10 martie 2015 Reamintesc situaţia de fapt: La 10.03.2015, Unis Group România mă informa în mod oficial prin Adeverinţa Nr.80, că „începând cu data de 13.06.2015, data la care copilul împlineşte vârsta de 2 ani, încetează suspendarea contractului individual de muncă ”. La data de 15.06.2015, am fost invitată la negocieri cu avocatul DANIEL VOCHESCU, angajat să reprezinte interesele Unis în relaţia cu angajaţii, dar am refuzat să demisionez din firmă în schimbul a 12 salarii compensatorii. Apoi avocatul mi-a transmis verbal că, oricum, firma se va reoganiza / dizolva / falimenta şi că, în final, voi primi doar două salarii compensatorii. În lipsa unei motivaţii întemeiate legal, mi-am menţinut decizia de a nu demisiona, iar avocatul mi-a replicat că, în acest caz, voi mai primi un singur salariu, în urma unui preaviz legal de 30 de zile, prin care voi fi informată oficial despre desfiinţarea firmei.

Avocat Daniel VochescuAm solicitat acest preaviz legal şi oficial, iar avocatul mai sus menţionat mi-a răspuns verbal că nu mi se poate elibera acest act, pe motiv că, citez – „nu sunteţi angajat Unis, deoarece administratorul, Peter Eric de Vries, nu a aprobat cererea dvs. de încetare a suspendării contractului individual de muncă, după întoarcerea dvs. din concediul pentru creşterea copilului”. Cu toate acestea, acelaşi avocat face presiuni să semnez demisia cu „acordul părţilor” şi să accept două salarii compensatorii (?!).

Raspuns Peter Eric de Vries din 26 iunie 2015 copy

Solicitare Adeverinta 26 iunie 2015 copy Avertisment de la cresa copyÎn paralel, pe 26.06.2015, am solicitat oficial o Adeverinţă de Salariat, pentru a evita excluderea de la creşă a copilului meu, iar administratorul societăţii, Peter Eric de Vries, mi-a răspuns prin e-mail că nu mă poate primi înapoi ca angajat deoarece, citez din engleză – „nu mai sunt bani în firmă”. Apoi, fără invocarea vreunui motiv legal, am fost informată oficial pe 01.07.2015, printr-o adresă fără număr de înregistrare, că, citez – „nu aveţi dreptul să fiţi prezentă în incinta firmei UNIS Group România SRL” (?!).

Somatie Unis 01 iulie 2015 copyMenţionez că, în perioada 15.06 – 01.07 2015, m-am prezentat la sediul firmei de luni până vineri, am respectat programul zilnic de lucru şi mi-am îndeplinit toate obligaţiile în interesul firmei – am realizat circa 2.400 de broşuri pentru potenţiali clienţi, am recepţionat mai multe colete şi corespondenţă de la curieri şi am transportat la poşta broşuri pentru informarea clienţilor. În acest timp, nu mi-am putut relua şi activitatea de bază de Operator Call Center, deoarece biroul şi postul telefonic erau ocupate de un alt angajat. În plus, amintesc că nu am primit remuneraţia pe cele două săptămâni din luna iunie, odată cu ceilalţi angajaţi.

În aceste condiţii de comunicare absurdă şi negociere forţată, vă informez că, până la emiterea unor decizii scrise, clare şi legale din partea managementului Unis Group România, voi fi prezentă la sediul firmei din strada Academiei nr.39-41, Etaj 7, birou 7.2, şi voi respecta programul zilnic de lucru, de luni până vineri, între orele 8.30.17.00.

În situaţia în care mi se va bloca accesul în firmă, deşi nu îmi doresc, sunt nevoită să mă adresez Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi să demarez procedurile pentru chemarea în judecată a UNIS Group România pentru restabilirea legalităţii şi despăgubirile legale care se impun.

În speranţa unei înţelegeri amiabile,                                                          Data: 02.07.2015″

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE (06.07) – Extras din Sesizarea către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti:

„În data de 02.07.2015, Mihaela Pitstra, cu funcţia de Account Manager al Unis Group România SRL, a continuat intimidările prin încercarea de a mă scoate cu forţa din birou de către celălalt angajat al firmei, care doar mi-a transmis verbal că dacă nu părăsesc biroul de bunăvoie, cheamă paza clădirii. La scurt timp, administratorul clădirii, domnul Cornel Bîlu (reprezentant Vita Brevis SRL), s-a prezentat în birou şi mi-a comunicat verbal că, la cererea Mihaelei Pitstra, începând cu a doua zi, 03.07, biroul 7.2 de la etajul 7, unde funcţionează Unis Group Romania, se va închide temporar, dar că pot aştepta la recepţie, oricât doresc, deschiderea biroului.

Reuşind să mă intimideze prin aceste acţiuni, în aceeaşi zi de 02.07, am făcut o ultimă încercare de rezolvare amiabilă a situaţiei – l-am contactat pe avocatul Daniel Vochescu pentru redeschiderea negocierilor privind semnarea demisiei cu acordul părţilor, solicitând 18 salarii compensatorii, având în vedere faptul că am un copil de 2 ani şi mă ocup singură de creşterea şi întreţinerea lui. În ziua următoare, pe 03.07, avocatul Vochescu mi-a transmis prin e-mail că managementul societăţii respinge cererea mea. Pentru că nu mi s-a transmis o contraofertă, am considerat că nu se mai doreşte negocierea demisiei cu acordul părţilor.

În această situaţie, consider că angajatorul Unis Group România SRL se comportă abuziv, încercând îndepărtarea mea din firmă prin încălcarea prevederilor legale, privind reîncadrarea obligatorie în muncă după revenirea din Concediul pentru Îngrijirea Copilului. În concluzie, solicit Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti verificarea situaţiei prezentate mai sus, restabilirea stării de legalitate şi clarificarea statutului meu de angajat în cadrul societăţii Unis Group România SRL.”

NOTĂ: Nerespectarea Art. 25 din Ordonanţa OUG 111/2010 constituie contravenţie a cărei constatare şi sancţionare revine organelor cu atribuţii de control din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

ARHIVĂ: VOYERISM: De la bici la Big Brother. Angajatul ideal „Unis Group” face orice. Kama Sutra, frate! *** DECIZIA 52/2012: „Este interzisă amplasarea camerelor video în birourile angajaţilor!” *** APEL SOS: „Ce fac cei de la ITM? Mai există?”

2 responses

  1. The thruth

    I admire your courage. I can confirm This person 100% speaks the truth.

    Apreciază

    6 septembrie 2019 la 23:48

  2. Pingback: GLUGĂ DE COCENI: Investitorul olandez de 200 lei „UNIS Group” rescrie Codul Muncii din România! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s