PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

EXPO-ADOPȚIE CĂȚEI: Pe gardul Palatului Șuțu te așteaptă poza celui mai bun viitor prieten. Vrei să iubeşti şi să fii iubit?

INSIDER: „Ce ai zice dacă ți-am spune că poți schimba lumea fiind (mai) fericit? Ce ai zice dacă ți-am spune că fericirea tânjeşte după tine, omule, că vrea să fie cu tine şi ai tăi, că se simte nedorită și singură și te așteaptă zi de zi să o vezi, să o conștientizezi, să o vrei? Ce ai zice dacă ți-am spune că un câine bun poate face toate astea?

Ei bine, acel câine perfect pentru tine e chiar aici, printre aceste fotografii pe care le poți vedea grație mărinimiei Muzeului Municipiului Bucureşti. Sunt instantanee făcute în două adăposturi specializate: unul privat, Speranța, și unul public, Brăneşti. Organizațiile care au pus la cale această expoziție diferă, însă câinii lor nu prea. Da, sunt diferiți la înfăţişare şi poate și un pic la personalitate. Dar, acolo unde contează cu adevărat, sunt identici: pentru că absolut fiecare dintre ei este capabil să ofere iubire cum probabil doar un alt câine ți-a mai oferit, cândva. Oricare dintre ei te poate împlini și te poate face fericit, pe tine și pe întreaga ta familie. Din păcate, ei sunt închişi în adăpost și nu pot veni la tine acasă, să te caute și să te convingă. Aşa că mingea propriei fericiri e în terenul tău acum. O să o joci? Ești, oare, pregătit să iubeşti şi să fii iubit?Vino să vizitezi aceste frumuseți și pe sutele lor de colegi de adăpost și, orice ar fi, îți promitem că nu vei regreta drumul făcut.

FUNDAȚIA SPERANTA: s-a înființat în 1996 și, timp de mai bine de două decenii, noi, oamenii de la Speranța, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru binele prietenilor noștri care nu cuvântă, în special pentru câinii abandonați și aflaţi în suferinţă. Adăpostul Speranța apare literalmente peste noapte, în aprilie 2001. A fost noaptea în care personalul nostru de atunci, alături de echipa Vier Pfoten România, a salvat peste 300 de câini dintr-un adăpost public din Bucureşti. Dacă nu îi scoteam de acolo, câinii respectivi ar fi fost eutanasiați în dimineața următoare, ca urmare a unei decizii a prima rului de la acea vreme. De-a lungul timpului, am făcut multe și am trecut prin și mai multe. Mai exact, am avut grijă de mii de câini aşa cum am ştiut mai bine. Cei mai mulți sunt încă cu noi, alții au fost adoptați, iar alții ne-au părăsit. Când a fost cazul de bucurie, ne-am bucurat. Când a fost de plâns, am plâns. Dar niciodată nu ne-am oprit, pentru că mereu am ştiut că ei, câinii noștri, au nevoie de grijă în fiecare zi.

Şapte dintre câinii noștri sunt paralizați în partea din spate și se pot mişca doar cu ajutorul unor cărucioare speciale. Ei nu pot fi adoptați fizic, deoarece au nevoie de îngrijire specială, însă orice donație constantă, noi o mai numim şi adopție de la distanță, ar însemna enorm pentru noi și pentru ei. Paraplegicii noștri locuiesc într-un ambulatoriu special pe timp de noapte, iar ziua umblă în general liberi prin adăpost, fiecare cu roțile lui. În afară de paraplegici, peste 200 de câini de la Speranța sunt pensionari, au peste 12 ani. Și bătrânii au nevoie de îngrijire specială, deoarece unii au boli specifice vârstei. Dar cei mai mulți dintre ei sunt și acum perfect adoptabili! De altfel, în ianuarie 2022, Buni a devenit cel mai bătrân cățel adoptat din adăpostul nostru și, foarte posibil, unul dintre cei mai bătrâni câini adoptați vreodată. La 19 ani, după o viață în adăpost, Buni şi-a găsit pentru prima oară o familie a ei.

Lucrăm zilnic cu câinii noștri, atât pentru a-i face mai fericiți, cât și pentru a-i face mai adoptabili. Din 2020 beneficiem de ajutorul celor de la Animal Society, care vin săptămânal în adăpost să facă diverse exerciții menite să îi obişnuiască pe căței cu aptitudinile necesare unui câine bun de familie. Personalul nostru vă poate oricând recomanda un câine potrivit pentru stilul vostru de viață și nevoile voastre. Și tu poți ajuta câinii din adăpost, cu 2 euro / lună cu un sms la 8845, scrie cuvântul SPER.

PROTECȚIA ANIMALELOR CJ ILFOV: Suntem o echipă de zece oameni și reprezentăm un departament din Consiliul Județean Ilfov. Pe hârtie, ni se spune Biroul Protecția Animale lor. În realitate, suntem zece oameni care îşi doresc să facă diferența și să ajute cu adevărat animalele. Ne-am înființat în primăvara lui 2021. O să vă spunem câte ceva din ce am reușit să facem într-un an. Am realizat,,una dintre cele mai frumoase campanii postdecembriste”, așa cum puncta într-un meci unul dintre comentatorii Digi Sport – UMPLE GOLUL DIN VIAȚA TA. Fotbaliştii din Liga 1 intră, înainte de startul meciurilor oficiale, cu câini disponibili pentru adopție în brațe. N-a fost jurnalist în lume care să nu vadă imaginile de pe stadioanele din România şi să nu scrie ori să vorbească despre ele. Am fost în toată presa internațională, iar campania a fost preluată de alte cinci țări: Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia și Rusia. Noi am reușit să dăm spre adopție 321 de câini în urma acestei campanii, în doar câteva luni, iar prietenii de la Adăpostul Speranța vreo 40. Am pus camere de supraveghere în localitățile Domnești și Tunari, acolo unde se tot aruncau câini și pisici. Am făcut o platformă dedicată adopțiilor, e simplă și frumoasă. Aruncă repede un ochi pe ea! (www.ilfovadopta.ro). Săptămânal mergem în adăposturile Buftea și Brăneşti să le facem fotografii cățeilor, să-i ajutăm să ajungă ACASĂ. Peste tot pe unde putem, la metrou, în autobuze, la televizor, în librării, în florării, promovăm adopția animalelor. Am transformat sediul Consiliului Județean Ilfov în loc de bine, peste 150 de animale, câini şi pisici, am adăpostit în birourile noastre, fiind prima instituție publică din România petfriendly, din respect pentru oameni și animale.

Ne oprim aici cu proiectele, am fi avut mult mai multe de spus, dar nu vrem să te plictisim și nici să ne lăudăm prea mult. În fond, nu e despre noi. E despre tine și despre ei. Despre cum îi poți ajuta tu pe ei. Câinii nimănui au nevoie să fie ai cuiva. Adoptă! Adopția e gratuită și e cel mai frumos gest din lume. Crede-ne pe cuvânt, n-ai cum să regreți că-n casa şi-n inima ta a ajuns cea mai mare iubire din lume!” DETALII

ARHIVĂ: „MAMAIE”, FUNDAȚIA SPERANȚA: Primul muzeu dedicat câinilor fără stâpân OXO ADĂPOSTUL SPERANȚA: Max a fost ars și chinuit, dar înăuntrul lui a fost mereu cel mai frumos câine OXO ADĂPOSTUL SPERANȚA: Seniorul Biță și-a găsit fericirea aplicând ideile filozofice ale lui Seneca și Marcus Aurelius OXO ADĂPOSTUL SPERANȚA: Bobiță și-a luat soarta în propriile lăbuțe urmându-și visul până la capăt. Model pentru noi, toți ceilalți! OXO SPERANȚA: „Nu contează nici cât de diferiți suntem, nici că vorbim limbi care nu au nimic în comun; atâta vreme cât vrem să ne înțelegem, o vom putea face cu orice ființă.”