PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MATEMATICĂ NU USTUROI: Electoralele fără virgulă, dau cu virgulă!


INSIDER 1: „Acel moment când realizezi că ai învățat prea mult la mate și ai lăsat româna deoparte.” SURSA

INSIDER 2: „Putem și matematică și usturoi?
Și pentru minte și pentru gust.
Întreb pentru cetățenii care nu înțeleg bannerul.” SURSA

N.R.: Campania outdoor a actualului Primar General al Capitalei Nicuşor Dan, matematician. DETALII

Virgula este un semn de punctuație care are mai multe utilizări în limbă, inclusiv în limbajul matematic.

Virgula este un semn de punctuație care delimitează grafic unele propoziții în cadrul unei fraze, precum şi unele părţi de propoziţie în cadrul unei propoziţii. De asemenea, virgula este și un semn pe care îl întrebuinţăm pentru a arăta când trebuie făcută o pauză de respirație în timpul vorbirii.

Există propoziții în care locul virgulei schimbă sensul enunțului radical: Nu, sunt prost! – Nu sunt prost!

Și un exemplu, când de o virgulă depinde viaţa unui om: Så se ierte nu se poate, să se condamne la moarte! – Så se ierte, nu se poate să se condamne la moarte!

Virgula se foloseşte şi în muzică, fiind un semn de punctuație utilizat pentru a arăta când trebuie făcută respirația în timpul unei interpretări vocale. În acest caz, aceasta mai poartă şi denumirea de comă, care provine din termenul „komma” din limba germană.

Virgula este utilizată şi în matematică pentru a se separa partea întreagă de cea fracționară într-un număr zecimal. În alte contexte matematice, virgula poate fi folosită și pentru a indica o listă de elemente sau pentru a separa termeni în expresii matematice mai complexe.

Expresia „a-ţi da cu virgula” în limba română înseamnă a obține rezultate nesatisfăcătoare, de a genera confuzie sau de a eşua în rezolvarea unei situații.

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment şi condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine şi substanţe minerale, cu un efect antimicrobian și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali). În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase.

ARHIVĂ: SUPRA-ARTICULATE: 50 de „metrii” până la Thomas Antiques care vinde „antichităţii” pe strada „Covacii”! OXXO SALA PALATULUI: „Din ignoranţă, se poate pronunţa „MODER-TALKIMG”, dar scrieţi MODERN TALKING” OXXO DIGI 24 N-ARE DEX: Ana are mere și „Rușii are batalioane”

COMENTEZI?