PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TENDERDEN, ANGLIA: După ce „a mâzgălit” doi ani Doodle House, Sam Cox va juca „hide and seek” restul vieții!


INSIDER: „Cu toţii ne găsim mâzgăliţi din când în când, dar acesta este un alt nivel. Artistul Sam Cox, alias Mr Doodle din Marea Britanie şi-a acoperit întreaga vilă cu 12 camere cu DOODLES. l-au trebuit doi ani, 900 litri de vopsea albă, 401 spray-uri vopsea neagră, 286 borcane de vopsea neagră pentru a desena şi 2.296 pensule.

Sam și-a folosit doodle-urile monocrome, în stil desenat, pe fiecare perete, podea, tavan și obiect. Decorul tip doodle împodobește lenjerie de pat, aragazul, ceainic, prăjitorul de pâine, cuptorul cu microunde, dulapuri de bucătărie, cada de baie, mânerele ușilor, scaunele, masa de sufragerie, ferestrele, tocurile ușilor, candelabrele, șemineul, coșul de fum și multe altele. Nicio suprafață nu a fost lăsată neatinsă. Chiar și canapeaua este mâzgălită – și a fost și lăcuită pentru protecție.

Tânărul de 28 de ani, care a studiat ilustrația la Universitatea de Vest a Angliei, Bristol, a fost al cincilea cel mai de succes artist la licitație sub 40 de ani în 2020, după ce o piesă originală de doodle s-a vândut cu puțin sub 1 milion de dolari (888.775 de lire sterline). El a mâzgălit deja Tesla soției sale și intenționează să „mâzgălească peste întreaga lume”, dar, deocamdată, Sam, Alena și câinele lor plănuiesc să facă din această Doodle House casa lor permanentă.

N.R.: „Un doodle este un desen realizat în timp ce atenția unei persoane este altfel ocupată. Doodle-urile sunt desene simple care pot avea o semnificație reprezentativă concretă sau pot fi compuse doar din linii sau forme aleatorii și abstracte, în general fără a ridica dispozitivul de desen de pe hârtie, caz în care este de obicei numit mâzgǎlire. Exemple tipice de mâzgălire se găsesc în caietele de școală, deseori în margini, desenate de elevii care visează cu ochii deschişi sau îşi pierd interesul în timpul orei. Alte exemple comune de mâzgǎlire sunt produse în timpul unei conversații telefonice lungi dacă sunt disponibile un pix și hârtie.” DETALII

ARHIVĂ: YIN & YANG: „O viaţă pepit, cu zile pepit. Dar cum pot să împac un suflet pepit?”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s