PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BIBLIOTECA ELECTRONICĂ: Cărți în limba română, de la cele clasice până la ultimele apariții editoriale. Gratuit!


INSIDER: „Ei, uite, că oamenii se mai preocupă și de cultură pe canalele astea de socializare. Pe Telegram, cineva urcă o bibliotecă întreagă de cărți în limba română, de la cele clasice la ultimele apariții editoriale.

Canalul se numește „Biblioteca electronică” și e gratis! Vă puteți abona ca să urmăriți ultimele cărți încărcate și să descărcati orice carte doriți să citiți din această bibliotecă.

Dacă tot vă plac seriile de pe Netflix, poate vreți să vedeți și farmecul seriilor scrise. Efectul este incomparabil, bogăția de emoții, trăiri, imagini sunete, culori, mirosuri, este mult mai mare într-o carte.

Ca să vă fie ușor să citiți în format electronic, descărcați o aplicație gen Cool Reader(eu pe asta o folosesc). Puteti alege culoarea paginii, luminozitatea, formatul și dimensiunea fontului, puteți da pagina din colțul din dreapta jos, la fel ca la o carte. Ba mai mult, nici nu vă trebuie semn de carte, pentru că toate cărțile vi se vor deschide la ultima pagină citită. În plus, aveți avantajul că veți avea cartea cu voi, oriunde: într-o sală de așteptare, stație de autobuz, la coadă la vreun ghișeu sau la semafoare, oriunde vă plictisiți. Aaa.. și va puteti face și adnotări pe text, lăsa semne, decupa citate, absolut orice are nevoie un cititor de la o carte.

Pentru început, că tot e vacanță și ne preocupă războaiele geostrategice, vă recomand să descărcați trilogia lui Ken Follett „Căderea uriașilor”, „Iarna lumii” și „Capătul veșniciei”, un amestec de istorie recentă cu intrigi de familie, cât să vă țină cu sufletul la gură și să nu o lăsați până nu citiți deznodământul.

La fel de captivantă, dar fără războaie, e tetralogia napolitană a Elenei Ferrante: „Prietena mea genială”, „Povestea noului nume”, ” Cei care pleacă și cei care rămân” și „Povestea fetiței pierdute”, o serie de cărți citită de milioane de oameni, un succes editorial de proporții al unui autor ce publică sub pseudonim și pe care il caută întreaga Italie si nu numai, pentru a-i afla identitatea.

Eu am descărcată si aplicația Goodreads, acolo vă puteti ține evidența cărților citite, puteți oferi recenzii și puteți vedea recenziile celorlalți cititori(zeci de mii de recenzii la o carte, este cea mai ultilizată aplicație a cititorilor din întreaga lume) ca să nu vă pierdeți timpul citind o carte proastă.

Mult succes la citit, pentru că știți deja: „Cartea te face neprost!” SURSA

ARHIVĂ: E.T. SHOP: Prima librărie virtuală pentru curioşi. ExtraTerestrul din tine vrea să ştie mai multe?

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s