PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FRANK KUNERT: Fotografiile răstoarnă în mod sensibil şi enigmatic contexte narative familiare şi pun sub semnul întrebării realitatea însăşi.


INSIDER: Ceva ciudat se întâmplă în fotografiile lui Frank Kunert (n. 1963 la Frankfurt pe Main): masa pentru doi a fost construită atât de inteligent după un colţ, încât niciunul dintre meseni nu trebuie

să-I vadă pe celălalt, dar amândoi îl pot privi. propriul lor televizor. Sau un birou are un pat încorporat pentru mult doritul pui de somn de la birou. Şi toaleta exterioară este situată mai departe decât s-ar putea spera într-o situaţie de urgenţă – şi anume, pe Lună. Kunert, un constructor de modele și fotograf, creează imagini de acest gen în săptămâni de atenție minuțioasă la detalii, dând expresie exceselor grotești ale vieţii civilizate, pe cât de pline de umor și de entuziasmante, pe atât de profunde. Ambivalența dintre tragedie și umor îl stârnește pe artist în repetate rânduri şi pătrunde în lumile sale vizuale cu aspect suprarealist într-o varietate inepuizabilă de moduri.

eparte de a fi o simplă satiră fotografică, miniaturile lui Kunert dau formă tridimensională jocurilor de cuvinte despre gânduri şi cuvinte, făcându-le tangibile în cel mai adevărat sens al cuvântului. Kunert îşi petrece săptămâni întregi construind seturile de modele până la cel mai mic detaliu şi apoi le fotografiază în studioul său- în acest proces, creând antiteza conceptelor şi ideilor uzate.

Lucrările sale răstoarnă în mod sensibil şi enigmatic contexte narative familiare şi pun sub semnul întrebării realitatea însăşi. Obişnuitul îşi atinge rapid limitele și trece dincolo de ad absurdum, în timp ce tragedia se transformă în comedie, iar inteligenţa

devine discutabilă. Lucrările lui Kunert există între polii grotescului și metafizicii.” DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s