SEVA DE MESTEACĂN: Detoxifiant natural pentru ficat și rinichi. Întărește imunitatea și șterge riduri!
INSIDER: „Beneficiile sevei de mesteacăn. Seva de mestacăn este recomandată celor ce consumă frecvent produse alimentare fabricate în mod industrial, au un ficat obosit sau lent, consumă cantităţi excesive de alcool, fumează, au colesterolul ridicat, trec printr-o perioadă de stres, au imunitatea scăzută, sau iau multe medicamente.
În prezent, seva de mesteacăn este folosită în întreaga lume și este considerată a fi un agent de detoxifiere extrem de eficient, care vizează două organe-cheie:
– Ficatul: prin captarea și neutralizarea deșeurilor toxice;
– Rinichii: prin eliminarea și filtrarea deșeurilor prin tractul urinar.
Există foarte puține ingrediente fitoterapeutice care sunt capabile de a ataca două sisteme de curățare și purificare majore ale corpului, în același timp.
Seva de mesteacăn are proprietăţi terapeutice, deoarece conţine tot ce e mai bun din mesteacăn, şi poate fi utilizată ca adjuvant în: afecţiuni hepatice, întreaga gamă a afecţiunilor renale, inclusiv calculoza, edeme cardiorenale, artroză, reumatism, gută, diabetul zaharat (îndeosebi ca prevenire), boli respiratorii, hipercolesterolemie, dermatoză, tonic capilar.
Seva de mesteacăn este un foarte bun tonic fizic și psihic. Pentru că are extrem de puține calorii dar foarte multe proprietăți nutritive, seva de mesteacăn este ideală în curele de slăbire care, altfel, pot secătui organismul de vitamine și minerale esențiale.
Seva de mesteacăn este eficientă și în fortificarea copiilor, sportivilor şi a persoanelor care vor să își imunizeze și vitaminizeze organismul.
Seva de mesteacăn reface celulele, ţesuturile şi regenerează pielea. Folosită pentru faţă întinereşte tenul, reduce ridurile şi curăţă petele. Seva de Mesteacăn se administrează în stare pură, în cure de cel putin 2-3 săptămâni, câte 0,5-1,0 litri pe zi.
Datorită conţinutului de zaharuri (0,6-1,1 %) şi a pH-lui de 5,0-6,5, fiind favorizate condiţiile pentru producere de mucegai şi drojdie, seva de mesteacăn se pastrează în frigider. Preț: 10 lei/ litru.” SURSA
N.R.: Încă din vechime, mesteacănul era folosit in tratarea multor boli, inycat pe drept cuvânt i se spunea „arborele vieytii”. De la mesteacăn se întrebuințează frunzele, mugurii, coaja și seva. Faptul că mesteacănul este unul dintre primii copaci care fac frunze a făcut ca el să fie ales ca simbol al primaverii.
Cum se recoltează?
1. Seva de mesteacăn se recoltează în a doua jumătate a lunii martie, înainte de pornirea în vegetație a arborilor şi de umflarea mugurilor. Momentul exact diferă de la an la an, în funcție de încălzirea timpului.
2 La aproximativ 50 cm deasupra solului se face cu un burghiu un orificiu de 0,5-1,0 cm diametru și adânc de 3-4 cm.
3 În orificiu se introduce o conductă de colectare de același diametru ori se pot folosi soluții tipice pentru înnădirea conductelor flexibile. Important este să se obțină o etanșeizare cât mai bună între orificiu și conducta de colectare.
4 Celălalt capăt al conductei se introduce într-un vas de colectare.
5 Nu vă mai rămâne decât să fiți impresionați de volumul mare al recoltei!
6 Perioada de colectare durează aproximativ o lună.
7 Important! După încheierea colectării, bateți un cep în orificiul rămas prin retragerea conductei, pentru a opri scurgerile de sevă, a preveni îmbolnăvirea arborelui şi a favoriza cicatrizarea. (Înfigerea unei bucăți de ramură cu același diametru e suficient.) Procedura de extragere a sevei din arborii de mesteacăn nu dăunează sănătății acestora.
Cum se păstrează seva de mesteacăn?
1 În stare proaspătă, o persoană poate consuma până la 1 litru pe zi, în 3 reprize.
2 Păstrată la frigider, seva proaspăt recoltată începe să fermenteze după 3-5 zile, dar poate fi consumată în continuare, până gustul devine dezagreabil.
3 Pentru o păstrare mai îndelungată, seva trebuie pasteurizată și turnată apoi în recipiente sterile, ermetice.
4 Dacă seva este redusă la stadiul de sirop (se arată mai sus cum) și siropul se toarnă în sticle sterilizate apoi la cuptor sau bain-marie (cum se procedează cu dulceața și alte conserve), rezistă un timp îndelungat. În acest mod se distruge o parte din vitamina C, însă celelalte principii rămân intacte. DETALII
COMENTEZI?