PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ROLDA: Ne pasă de prietenii seniori? Bătrânețea, haină grea chiar și pentru necuvântătoare!


INSIDER: „Povestea lui Sir. Pentru câinii abandonați pe străzi, trăind de la o zi la alta din mila oamenilor, timpul este un dușman aprig. Fiecare an care se scurge îi aduce puțin mai aproape de bătrânețe. Poate sunteți tentați să gândiți că acesta este un lucru bun, faptul că acel animal al străzilor a reușit să supraviețuiască suficient cât să ajungă la o vârstă “venerabilă”. Dar uitați că bătrânețea vine cu problemele sale. Lăbuțele agile devin obosite, pășind șontâc pe asfalt. Ochii ageri sunt mâncați de cataractă, lăsând animalul neputincios. Iar dinții care odată puteau sparge resturile de mâncare găsite pe jos, cad unul câte unul, condamnând animalul la o moarte lentă prin înfometare.

Să fii un câine senior obligat să continue lupta supraviețuirii, cu organismul incapabil să susțină mult timp flacăra vieții este o soartă incredibil de crudă, iar Sir a trăit pe pielea lui în acest film tragic. Sir este un cățel al străzilor cu un trecut învăluit în mister. Nu știm de unde vine sau câți ani are exact, dar faptul că nu mai are prea mulți dinți în gură este un testament al vârstei sale înaintate. Sir a fost găsit colindând străzile din Smârdan. Era subnutrit iar găurile adânci din blană semnalizau existența unei boli de piele cronice cu care bietul de el se lupta probabil demult timp. Când am fost anunțați de existența acestui sărman suflet, am decis că vom face tot ce ne vas ta în putință să îl salvăm. O misiune care s-a dovedit mai mult decât dificilă. Sir era speriat de oameni, ceea ce nu este o noutate printre câinii pe care ROLDA îi salvează. Anii de abuz și neglijare își spun cuvântul, iar animalele păstrează o distanță precaută față de aceste creaturi care i-au rănit și i-au distrus destinele. Fiind conştienţi de starea precară de sănătate a lui Sir, am decis că cea mai bună variantă pentru a-l prinde era sedarea. Din fericire, totul a mers ca pe roate, iar noul nostru rezident senior se află acum în grija noastră, primind tratament pentru boala de piele și îngrijiri speciale pentru a-l aduce la o greutate normală. Sir nu este nici primul nici ultimul câine senior din adăposturile ROLDA.

De fapt cam 40% dintre câinii noștri sunt seniori cu șanse foarte mici sa își mai găsească adoptatori. Din păcate, întâlnim cazuri ca cel al lui Sir destul de frecvent și de fiecare dată ni se rupe sufletul pentru bietele animale. Bătrânețea pentru câinii de pe străzi este o condamnare la moarte, fie prin înfometare, fie din cauza bolilor specifice care ii fac vulnerabili in lupta pentru supraviețuire. În lumea animalelor fără stăpân, doar cei puternici supraviețuiesc. Sperăm că povestea lui Sir v-a oferit șansa de a înțelege importanța adopției și susținerii câinilor seniori care fără intervenția voluntarilor noștri cu suflet mare și al suporterilor ROLDA sunt privați de o bătrânețe demnă, la care orice suflet ar trebui să aibă dreptul.

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numărul 8845 și donezi 2 EUR/lună pentru hrana unui caine din adăpost. Poți opri donația trimițând textul PRIETEN STOP la 8845. DETALII

ARHIVĂ: ADOPȚIE VIRTUALĂ:Majoritatea acestor animale vor îmbătrâni alături de noi în adăposturile ROLDA”

Un răspuns

  1. Pingback: CU SAU FARA STĂPÂN: Câine de 2 luni pus în laț. Peste 2 ani, câinele a crescut, lațul nu! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s