PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GSTAAD, ELVEȚIA: Casa Mirage, invizibilă, cu suprafața tip oglindă pentru a nu strica peisajul. „Precum cameleonul”!


INSIDER 1: Casa invizibilă – O casă cu suprafața tip oglindă pentru a nu strica peisajul din Gstaad, Elveția. Păsările nu se pot răni, izbindu-se de construcție pentru că oglinda reflectă razele UV (invizibile pentru om) pe care păsările le folosesc pentru a vedea exoscheletele insectelor. Și ferestrele obișnuite acoperite cu filtre UV sunt evitate de păsări fiind în același timp transparente pentru oameni. SURSA

INSIDER 2: „Casa Mirage Gstaad-o casă unică in Elveția : are pereții acoperiți cu oglinzi un adevarat spectacol de lumini si reflecții spectaculoase. O casă din Elveția, pereții exteriori și interiori ai căreia sunt acoperiți cu oglinzi, poate bucura orice vizitator cu un spectacol de reflecții și lumini mereu diferite.

Casa a fost creată în cadrul festivalului artei alpine Elevation 1049 de un pictor din Los Angeles pe nume Doug Aitken și numită „Mirage Gstaad”. Instalația aproape că se pierde în peisajul înzăpezit al Elveției, mai ales când este privit din depărtate. În același timp, reflecțiile create în oglinzile din interior vor face pe oricare vizitator să-și piardă orientarea în spațiu.

Peisajele reflectate în oglinzile de pe pereții exteriori ai case reprezintă vișina de pe tort a instalației, căci reflecțiile sunt în continuă schimbare în dependență de anotimp, oră și vreme. În zilele însorite căsuță în stil ranch acoperită de oglinzi arată fermecător, iar în zori și în amurg fațada acesteia este la fel de excepțională. Aitken își descrie creația în doar două cuvinte „precum cameleonul”. Casa Mirage Gstaad a fost creată în tradiția land-art ca o realizare a viselor și aspirațiilor Occidentului American și reprezintă un loc în continuă schimbare, unde orice obiect din interior sau exterior nu rămâne la fel niciodată. Toată suprafața casei este acoperită cu oglinzi ce absorb și reflectă peisajul înconjurător într-un așa mod încât exteriorul dispare, iar interiorul demonstrează un caleidoscop etern format din lumini și reflecții”.

Pe măsură ce Mirage Gstaad absoarbe peisajul și-l reflectă înapoi, casa clasică cu un singur nivel din suburbie devine un vis unde predomină natura în continuă schimbare într-o lume încă necucerită de om. Fiind situată în Gstaad, Mirage Gstaad reprezintă o întruchipare a sorții Americii și Occidentului American în combinație cu peisajul european și tradițiile sublime”. SURSA

ARHIVĂ: GORJ: Prima casă cu susul în jos din România devine obiectiv turistic

Un răspuns

  1. Apreciază

    1 martie 2021 la 09:09

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s