PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

COCOȘUL DE MUNTE: Cum se apără găinile de intruși


INSIDER: „O șansă extraordinară!” SURSA

N.R.: Cocoșul de munte (Tetrao ambele sexe cresc iarna pene pe picioare, iar lateral picioarele sunt prevăzute cu pinteni cornoși. Sub ochi păsările au o parte a pielii neacoperită de pene de culoare roșie .urogallus) este o specie de păsări din familia fazanului (Phasianidae) , ordinul Galliformes. O pasăre foarte sperioasă, care se poate vedea rar în natură. Sprancenele și o parte din coadă îi sunt roșii.

La cocoși există un dimorfism sexual accentuat:

  • masculul este mai mare atingând o greutate de 4 –5 kg, deschiderea aripilor măsoară 90 de cm, iar înălțimea ajungând la 1 m . Penajul este pe spate, cap și aripi de un brun închis, iar pieptul are o culoare verde cu lucii metalice
  • femela este mult mai mică cântărind numai 2,5 kg, are o înălțime de 60 cm, deschiderea aripilor măsoară 70 cm. Culoarea penajului pe partea superioară a corpului pestriță brună cu dungi argintii, iar partea inferioară a corpului alb gălbui.

La ambele sexe cresc iarna pene pe picioare, iar lateral picioarele sunt prevăzute cu pinteni cornoși. Sub ochi păsările au o parte a pielii neacoperită de pene de culoare roșie .

Un răspuns

  1. Pingback: FĂRĂ FRICĂ: Pescărușii ne învață ce este iubirea și loialitatea | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s