PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PRUT ZONA UNGHENI: Peștii Clean au paraziți Anisakis care se pot transmite la om


INSIDER: „Avertisment. Pentru populație
Recent s-au constatat din nou prezenta paraziților (viermilor) ANISAKIS la peștii (clean) de pe Prut, zona Ungheni. Acești paraziți au câțiva cm în lungime, < 1 mm în diametru și stau arcuiți în zonele roșii ale peștilor „ca arcul de la ceas”! Cam 3 din 5 pești (clean) pescuiți au fost găsiți infestați. Sigur, pot fi cazuri izolate însă acest lucru trebuie verificat în alte puncte și confirmat sau infirmat de către pescari, autorități, etc! Dar trebuie să știm și să fim atenți. Peștii descoperiți infestați au avut în medie 2-3 viermi. Acestia pot fi localizati ușor în zonele mai roșiatice (vedeți imaginile). Acești viemi, daca sunt ingerați în mod accidental, pot cauza probleme specifice. Anisakis poate fi distrus prin păstrarea peștilor la rece (1 zi la -20 grC sau 4 zile la – 15 gr C) sau adus la temperaturi de peste 60 gr C timp de peste 1 minut.

Boala clinică la om este cauzată de pătrunderea larvelor în peretele stomacului sau intestinului subțire și se caracterizează prin dureri abdominale ușoare până la severe, indigestie, greață, vărsături și, ocazional, reacții alergice hipersensibile, cum ar fi urticarie, angioedem, și anafilaxie.

Multumesc_în_numele_cetățenilor, prietenulului apropiat! Pescarii profesioniști ca dvs au un ochi format, aparte. Respect pasiunea și atașamentul celor ca dvs pentru natura, pentru mediu, pentru viață.

Date suplimentare, studii legate de acești paraziti: DETALIISURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s