PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA: Angajații sunt transportați la Cariera Husnicioara cu un autobuz „tip dric pe roți” fără căldură de către firma Mardeală. Contra-cost!


INSIDER: „Batjocoriţi pe banii noştri. La Cariera Husnicioara de mai bine de 2 săptămâni autobuzul GJ-53-MUR, aparţinând firmei MARDEALĂ s-a defectat. Drept răsplată, acest patron a considerat că dacă tot este frig afară ar fi cazul să trimită la Cariera Husnicioara un autobuz fără căldură şi care troncănea din toate încheieturile. În data de 26.11.2020, l-am sunat pe șeful parcului auto Buzgure Ion (fiindcă nu am avut telefonul patronului) și i-am explicat ce probleme întâmpinăm şi bine înţeles că a fost irascibil și foarte deranjat că l-am sunat, iar când i-am spus convorbirea este înregistrată, brusc mi-a închis telefonul. Oare a fost deranjat că i-am cerut un punct de vedere sau că poate așa avea vreo înţelegere cu cineva din CEO ? Ce nu ştie nici, marele patron Mardeală, şi nici acest şef de parc auto Buzgure că noi plătim din banii noştri transportul şi nu ne duc de milă. În aceiaşi dimineaţă l-am sunat şi pe liderul de sindicat Constantinescu Paul, explicându-i ce sa întâmplat şi mi-a promis că totul se va rezolva favorabil. Şi pot să vă spun că sa rezolvat doar verbal că în realitate nu să întâmplat nimic că de ,minerii pot fii batjocoriţi pe banii lor.
Azi 02.12.2020, de dimineaţă am avut din nou surpriza neplăcută să constatăm că autobuzul GJ-63-MUR este tot în stare deplorabilă ne având căldură (deşi afară este frig şi erau – 2 grade celsius). L-am întrebat pe şoferul Cucu Florin de ce nici după 2 săptămâni nu a rezolvat problema cu frânele şi căldura la celălalt autobuz (GJ – 63- MUR), răspunsul a fost sec :,, Întrebaţi patronul că eu m-am săturat să tot fiu minţit,, . Oare chiar aşa, am ajuns ca să fim batjocoriţi pe banii noştri şi să fim puşi în imposibilitatea de a mai venii la serviciu într-un DRIC ? Oare când acest patron Mardeală a venit la licitaţie a prezentat tot aceste autobuze ? Sau atunci la licitaţie au prezentat nişte autocare confortabile şi pentru care a cerut un preţ bun, că de la Cariere se poate şi aşa, la licitaţie se prezintă autocare şi pe teren sunt adevărate dricuri pe roţi? Având în vedere că acum este problema cu această pandemie, dacă tot nu ne îmbolnăvim de la boală, de ce să nu ne îmbolnăvim de la frigul din autobuzele de tip dric pe roţi ?
Când am ajuns la întreprindere, l-am sunat iarăşi pe liderul de sindicat Constantinescu Paul şi bineînţeles a rămas surprins să audă că nu sa rezolvat nimic şi că a fost minţit. Bine înţeles că mi-a promis că se va rezolva, dar i-am explicat că la ora 15, nimeni nu va mai merge cu dricul acasă că noi plătim din banii noştri acest transport şi nu ni se da nimic gratuit. I-am explicat că această ştire va apărea şi în ziarul Pandurul şi mi-a spus că pot să o fac fiindcă şi el sa săturat să tot fie minţit.
Vă reamintesc că şi asta vară pe o temperatură de 40 de grade celsius, în autobuz nu era aer condiţionat şi trebuia să mergem cu uşile deschise la perete. Geamurile nu se puteau deschide, iar dacă deschideam turela se forma curent, iar praful intra peste tot în autobuz. Că de dacă tot noi avem probleme de respiraţie de la bolile profesionale şi în special silicoză şi pneumoconioză, de ce să nu luăm şi câte o porţie de praf de pe drum? Dacă tot atunci era pandemia, la modă, de ce să ne omoare aceasta? Nu mai bine să ne omoare firma lui Mardeală pe banii noştrii ?
Şi atunci că şi acum am anunţat pe cei de la Cariera Husnicioara despre aceste probleme dar ce să vezi că în România,, Câinii latră ursul merge,, şi nu sa rezolvat nimic, tot aceleaşi autobuze (GJ – 63 – MUR şi GJ -53 – MUR) erau şi atunci că şi acum, având aceleaşi probleme. În Complexul Energetic Oltenia aşa este totul este bine până se întâmplă ceva şi când se întâmplă nimeni nu ştie nimic şi toţi par neştiutori. De ce oare? Ce se ascunde de fapt în spatele acestor contracte încheiate la licitaţie? Oare ce autobuze (sau autocare) sunt prezentate atunci ca să câştige licitaţia?
Parcă mai contează pentru anumite persoane ce se întâmplă după licitaţie? Important este ca licitaţia să se încheie (dubioasă sau nu) şi ce urmează după cu viaţa oamenilor, Dumnezeu cu mila că de, oamenii pot fii batjocoriţi pe banii lor!
Şi chiar în Complexul Energetic Oltenia oamenii sunt batjocoriţi pe banii lor de aceste firme care încheie contracte pe bani buni cu Compania pentru ai duce la muncă în condiţii optime. Dar acest lucru se pare că nu se întâmplă în totalitate şi oamenii sunt transportaţi în nişte,, DRICURI PE ROŢI,. Oare cine răspunde de viaţa oamenilor? Nimeni, deşi în contractul colectiv de muncă este stipulat clar : Compania este direct răspunzătoare de sănătatea şi integritatea oamenilor de la locul de muncă şi până la domiciliu şi invers.
Să sperăm că de această dată aceste probleme ale transportului cu autobuzele de tip ,,DRIC PE ROŢI,, se va rezolva şi oamenii vor scăpa teferi şi nevătămaţi si nu vor fii nevoiti să plătească pentru a fi omorâți pe banii lor !!!!! 02.12.2020
– Severin” SURSA

2 responses

  1. Pingback: TRANSPORT ÎN COMUN: „Și mie îmi place tortura.” | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: NOROC BUN: „Datorită lor aveți curent în case, își riscă viața în fiecare zi și au salarii de mizerie!” | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s