PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SUN PLAZA: Institutul Astronomic al Academiei Române și-a scos în premieră instrumentele la mall


INSIDER: „Institutul Astronomic al Academiei Române – AIRA – este piatra de temelie a cercetării cerului din țara noastră. Ingineri, astronomi și mari personalități ai ultimilor 100 de ani au lucrat împreună în domeniul din Parcul Carol pentru a pune România pe hartă stelară. Aici s-a stabilit ora exactă a țării ani la rând. Aici, în anul 1930, s-au făcut primele fotografii din lume ale planetei Pluto pe care le-a folosit inclusiv NASA. Aici se fac calcule de precizie folosite in misiunile de explorare a spațiului. Cele mai importante instrumente folosite de-a lungul timpului au fost scoase în premieră în afara Institutului și expuse în Sun Plaza până pe 29 octombrie.

Observatorul_Astronomic_București are sediul lângă Parcul Carol, str. Cuțitul de Argint nr.5, sector 5 și are propriul său parc (aproximativ 3 hectare), unde se află mai multe clădiri de cercetare:

Clădirea Principală (cu expoziția permanentă în sala Meridian și impresionantul telescop refractar Astrograph din Cupola ecuatorială), Planetariul, Casa Bosianu, Domul Soarelui, Clădirea Soarelui, Clădirea Telescopului, Sala Micului Meridian, Clădirea Astrolabului. Observatorul București poate fi vizitat gratuit de către publicul larg numai în grupuri organizate și după rezervarea prealabilă sau pe 1 aprilie de „Ziua Porților Deschise” în funcție de structura și programul evenimentului.” DETALII

ARH

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s