PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

(PRE)SELECȚIE NATURALĂ: DSP Cluj testează fizic și psihic rezistența medicilor rezidenți.


INSIDER: „Nu pot să tac, trebuie să mă plâng undeva, cuiva, de ce se întâmplă pentru că e fantastic și scandalos. Cu exod de medici, cu sistem medical în pragul crizei, parcă nu ne vor, parcă n-ar avea nevoie de medici tineri cu putere de muncă…
Cum are grija Ministerul Sănătății/DSP-ul de noi? Cam așa:

Anul acesta, au mărit cu 25% taxa de concurs de la 400 la 500 de lei, fără să anunțe în prealabil. FASMR i-a întrebat de ce și ni s-a zis că „e nevoie, în contextul epidemiologic actual”. Am înghițit în sec sti am mers mai departe. Noroc că aia se poate plăti online (deși umblă vorba prin bătrâni că mai bine o plătim la Poștă clasic, că-i mai sigur așa…).
Apoi, pentru dosarul de înscriere ai nevoie în primul rând de certificat medical, pentru care mergi la centrul desemnat (1) – unul singur pe Cluj, unde stai cu orele, ești trimis din ușă în ușă, te imbulzesti cu alti pacienti (ca nu erau pregătiți pentru noi, n-au fost anunțați în prealabil, zici că-i primul an când se organizează rezidențiatul). UN SINGUR CENTRU desemnat pentru SUTE de studenți. Un centru care azi ne-a anunțat că nu ne mai primește, să ne organizăm noi pe zile și să venim pe rând. Dupa ce au refuzat să accepte programări e! Apoi trebuie să le duci și adeverință de la medicul de familie obținută în prealabil (2) și timbru fiscal (3). Deci 3 drumuri până acum şi 3 taxe.
În dosar mai pui copia adeverinței înlocuitoare de diplomă (al 4lea drum) care mai trebuie și legalizată (drumul nr. 5).
Toate actele trebuie yin dosar plic (ca pe vremuri) trimise prin Poștă/curier (al 6lea drum).
Și toate astea în doar 12 zile de înscrieri și cu 5 taxe.
Se specifică în metododologia publicată de Minister că s-ar putea duce și copii simple (să evitam drumul în plus la notar) cu depunerea personală a dosarului, dar DSP-ul din CLUJ a decis el asa singurel să sară peste Metodologie, ca ei nu vor sa se expună… așa că nu primesc studenții personal, doar dosarele prin Poștă/curier (chiar și din Cluj in Cluj), pentru că (citez pe o „doamnă” de la DSP): „nu-i o avere să trimiteți prin curier că oricum n-aveti nimic altceva de facut, e greșeala ministerului, noi nu vrem să ne expunem”.
Și în concluzie, dupa 6 drumuri de facut, stat la cozi și în aglomerații, NIMIC DIGITALIZAT doar cu taxe mai mari și totul publicat pe ultima suta de metri, mesajul Ministerului este „Să nu vă expuneți niciunui risc în aceasta perioadă […]. Dacă un candidat este pozitiv la momentul susținerii examenului, acesta riscă să nu fie acceptat în locația de examen.”
Menționez că nu au publicat o alternativă de susținere a examenului pentru cei bolnavi la data respectivă.

Și asta e doar începutul, primul contact cu „sistemul”. Brace yourselves.” SURSA

N.R.: pe site-ul DSP Cluj scrie că pentru examenul de rezidențiat din 15 noiembrie, candidații pot obține certificatul medical tip A5 doar eliberat de Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de pe Calea Moților.

ARHIVĂ: MAGNA CUM LAUDE: Primul rezident de chirurgie plastică și reconstructivă „produs original de Brașov” șomer fără drepturi. La Ministerul Sănătății “work in progress” de două luni să elibereze diploma de medic specialist! *** CRAIOVA: La Spitalul Județean de Urgență nu se mai asigură masa medicilor rezidenți în timpul gărzilor! *** CÂNTĂ, CUZINO: „Pandemii ce-apar în lume / Salvăm vieţi, muncim pe bune / Cantacuzino cu vechi renume” *** UŞA CORTULUI: „Toţi medicii rezidenţi au fost martori la această mizerie, din păcate NE ESTE PREA FRICĂ pentru a vorbi public!”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s