PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CULMEA INGINERIEI APLICATE: Calea ferată cu un singur sens București – Otopeni


INSIDER: „CFR anunță că pe traseul Gara de Nord – Otopeni trenurile vor circula câte unul la 50 de minute.
Hipserii și lumea bună, călătorii din toate țările și bicicliștii de toate culorile s-au inflamat imediat, cică așa ceva este inacceptabil, că problemele rămân nerezolvate, că s-ar face aglomerație, etc.
Între timp, ne-am lămurit: linia de cale ferată este una singură și se folosește dus-întors, iar cele 50 de minute sunt necesare pentru (parcurgerea traseului + debarcarea / îmbarcarea călătorilor) x 2. Bună sau rea, aia a fost lucrarea, aia s-a plătit, aia s-a executat: o cale ferată cu un singur sens.
Și în buna tradiție românească, când e totul gata, ne gândim că stai așa, nu-i bine, trebuia să fi făcut altfel. Ca atunci când îți comanzi o pereche de pantaloni la croitor, cumperi stofa, te duci la probă, pleci cu marfa în pachet, dar după ce te duci acasă și te uiți în oglindă, te scarpini în creștetul capului și zici, băi, dar haina unde e?
Din fericire, din tufișurile opoziției apare și soluția salvatoare care anunță prin vocea deputatului Cătălin Drulă (USR) că știu ei ce trebuie făcut: încă o cale ferată, pe același traseu, care să o dubleze pe prima.
Eu zic că pentru înjumătățirea timpului de deplasare este o soluție bună. Mă bucur că nu a propus să se facă un alt aeroport, eventual la jumătatea distanței de actualul. Sau – de ce nu? – să se mute Bucureștiul mai aproape de aeroport.” SURSA

Un răspuns

  1. Pingback: PREVENȚIE RUTIERĂ: La ieșirea din Sovata spre Praid trenul oprește la trecerea de nivel cu calea ferată. Zero accidente! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s