PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PACIENTUL NR.7: „Am așteptat 12 ore Salvarea. Rezultatul l-am aflat din presă!”


INSIDER: „Bună dimineața, prieteni, La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeș cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urma cu aproximativ 1 ora, dupa ce am așteptat ambulanța 12 ore.

Luni seara am făcut febră 39.2, iar medicii de la Matei Balș mi-au facut și testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc. Prin urmare toată lumea a crezut ca șansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în așteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presă. In jurul orei 17:30 am citit ca: “Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”

Era o sansa bună sa fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu mă anunțase nimeni nimic. Am sunat la toate numerele pe care le-am gasit și am vorbit cu toate persoanele despre care știam ca ar putea avea chiar și o minimă informație. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. Dupa zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispozitie, am fost sunat la 2 ore dupa ce aflasem informația din presa. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv și am fost informat că urmează să vină o salvare (acea “izoleta”) să mă preia.

Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost in contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legatura cu DSP, să sune la numarul 0800 800 358 sau la 112 în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă.

Deși în povestea mea de până acum am întâlnit multe probleme (pe o parte le-am enumerat) și multa lipsa de empatie din partea unor autoritati, am încredere în medici și cred că aplicând măsurile corecte o să fie bine. Voi încerca să trimit feedback-ul meu cât mai detaliat către persoanele care pot schimba ceva chiar și in al 11-lea? ceas. Sunt multe lucruri care scârțâie când vorbim despre comunicarea cu pacientul, relația cu 112, relația cu autoritățile care se ocupă de problema. Medicii și asistentele de la Matei Balș și Victor Babeș s-au comportat până acum exemplar. Au fost cu toții empatici și dornici să ajute.

Altfel, pare că parascovenia asta e mai contagioasă decăt credeam. M-am gandit și eu: “N-o sa fiu chiar eu afectat”. Nu sunt în masură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar stați îîn casă. Lucrați de acasă în masura în care puteți. Aplicați tot ceea ce vă îndeamnă medicii. Protejați-i pe cei dragi. Mulți dintre cei care se ocupă de problemă par a fi buni profesioniști, dar la fel pare și că limitele sistemului sanitar sunt încercate la 29 de cazuri. Nu știu ce se va întampla dacă acest numar va crește. Și pare că va crește. Prin urmare, faceți orice ca să evitați să vă îmbolnaviți voi sau să-i îmbolnaviți pe cei dragi.

Am vorbit deja cu cei din familie și cu prietenii. Ei sunt în izolare la domiciliu și o parte au făcut deja testele. Îi iubesc și sper să le fie bine.

Colegii mei de la 2Performant sunt toți în izolare la domiciliu. Îmi pare rău ca i-am pus și pe ei și pe familiile lor în situația asta. Sper din toată inima să fie sănătoși pentru că asta e cel mai important. Sunt convins că se vor descurca de minune să ducă pentru urmatoarele săptămâni povestea mai departe și remote. #theshowmustgoon

Vor reveni ei cu detalii oficiale și alte informații în orele, zilele și săptămânile urmatoare. Mă voi întoarce și eu alături de ei măcar remote imediat ce sănătatea îmi va permite și voi avea acceptul medicilor.

Sper să-mi revin cât de repede și mă rog ca toată lumea să fie bine. Însă nu cred că va fi așa daca nu ia fiecare măsuri în momentul ăsta. #ACUM

Aveți grijăde voi și de ai vostri, Bogdan” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s