PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

STOP PRIVITULUI: „La Primărie nimeni nu răspunde nici de-i jaf, nici de-i eroare!”


extras-assmb-nota-de-fundamentare-septembrie-2016-01_20160921INSIDER: „Jaf la Primăria București? Pe vremea Primarului Oprescu s-a furat enorm. Noi am stat și am privit, ca și cum nu erau banii noștri. Eu spun STOP privitului. De 9 ani fac proiecte în spitale, cunosc bine domeniul așa că voi verifica orice buget aprobat de Primărie pe această zonă. Pentru că vorbesc cu zeci de bolnavi în fiecare lună, pentru că știu nevoile reale ale spitalelor, pentru că știu că medicii și asistentele sunt foarte prost plătiți. Pentru toate acestea voi încerca să previn furtul și cred că asta trebuie să facem toți! Să prevenim. Doar așa banii noștri vor fi cheltuiți cum trebuie. Hai să vă explic cum se încearcă evaporarea câtorva milioane de lei… sau de euro, cum doriți să țineți evidența.

extras-assmb-nota-de-fundamentare-septembrie-2016-01_20160921_2Vă rog sa vă uitați la capul de tabel de mai jos. Valoarea unitară în lei, valoarea totală în mii lei. Valoarea totală este valoarea unitară x numarul de buc. Dar ce să vezi? acolo unde avem o singură buc. valoarea totală=valoarea unitară deși, ne amintim, una e în lei, alta în mii lei. Unde avem 2 buc valoarea totala este valoare unitara x2 și tot așa. O mică eroare veți spune. Nu, e o mare încercare de a ne distrage atenția de la jaf. Veți vedea în acest link de pe site-ul PMB http://www4.pmb.ro/…/sedin…/ordinea_de_zi/db/01_20160921.pdf cum prețul unui echipament Fortigate 100 D, pag 10, poz 39, (echipament de protecția datelor) este estimat la 5892 mii lei ( adică 5.892.000 lei, adică 1 milion și ceva de euro), deși în realitate costă în jur de 3000 de eur. Veți mai vedea cum un panou radioprotecție costă 15.500 mii lei (adică 15.500.000 lei, adiă 3 milioane și ceva de euro) bani cu care putem cumpăra peste 600 de panouri.

Exemplele pot continua, iar cei care au experiență în achiziții în domeniul medical și au puțin timp se pot „distra” cu aceste liste. Vor invoca eroarea poate, pentru a nu recunoaște tentativa de jaf. Dar nu e nicio eroare, am verificat toate subtotalurile, totalul general corelat cu nota de fundamentare. Toate corespund cifrei de 130.395,95 mii lei (adică 130.395.950 lei).  Să zicem că suntem naivi și admitem că ar putea fi o eroare… cui lăsăm noi banii pe mână? Dacă ești într-o firmă privată și faci plăți eronate de câteva milioane… cam cum e? Sau dacă ai de plată un impozit de 1000 de lei și dai doar 10 lei… din eroare, ce ți se întâmplă? Penalități, poprire, blocat contul. La Primărie nimeni nu răspunde nici de-i jaf, nici de-i eroare. Sau nu încă. Hai sa nu mai stăm nepăsători… sunt totuși banii nostri!” (SURSA)

COMENTEZI?