PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

EMOŢII: Pentru un grai sănătos, adoptă un DEX!


Emoji VodafoneINSIDER: „Vodafone îndeamnă peste tot „să ai puterea să emojionezi/ La cartelă”. Pe lângă faptul că acest verb nu există în limba româna, după cum sună nu ştii dacă e urare sau înjurătură. Şi oare cui se adresează?

Vodafone emojiCelor care au luat bacu’ mai demult (şi cred că este vorba de o boală nouă), celor care-l dau anul ăsta (şi îl vom regăsi în „perle la Bac” pe care le vom trata la greu cu emoji) sau celor care acum învaţă să silabisească (şi care vor lua cuvântul ca atare)?! Pentru că cine l-a inventat/creat cred ca îl tot pică. Pe Bac. În România! Dacă facem abstracţie de topica şi logica propoziţiei, până devine neologism, corect ar fi ca Vodafone să „emoji-oneze” gramatical. Sau mai bine să rămână la emoji!” (DETALII)

ARHIVĂ: DINAMICA LIMBII: „Un shaormar, doi shaormari” *** CHIRILICE: „Nu aş vrea să cred că generaţia celor care nu au luat Bac-ul au mari job-uri în PR şi dictează stradal moda dezinhibării totale agramate!” *** FLATULENŢE: „Haideţi fraţilor să ne păstrăm măcar pârţul şi antipârţul românesc!” *** CRATIME: Cofinanţare vine de la copulaţie. Chiar trebuie să o desenăm de fiecare dată? *** K.O: Milka are limba albastră sau boala vacii nebune?!

Un răspuns

  1. Petra

    “Oriunde eşuează ideile, oamenii inventează cuvinte.” Martin H. Fischer

    Apreciază

    24 iunie 2016 la 06:05

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s