PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ECONOMIE LA BOABE: „Stâlpul de fontă s-a dărâmat, a venit apa şi l-a luat, vom face altul, pe mal, în jos…”


WP_20150221_022 WP_20150221_024INSIDER: „De când s-a dat liber la călcat iarba prin parcuri, gazonul din Piaţa Unirii a devenit un loc ideal pentru relaxare, mai ales vara când lumea se deconectează de la internet ca să se reconecteze la natură. De curând, am observat că în mijlocul parcului este montată o nocturnă pentru o iluminare mai bună pe timpul nopţii, dar abia ieri am analizat „structura de rezistenţă”.

WP_20150221_027 WP_20150221_015 WP_20150221_020Probabil că cei care l-au montat îşi cunosc meseria şi îşi asumă construcţia, dar orice trecător obişnuit, nespecialist, are dreptul să-şi pună o întrebare simplă de „siguranţa în construcţii” – oare cele patru şurburi cu piuliţe şi şaibe sunt suficiente pentru a susţine un stâlp de circa o tonă, înalt de peste 10 metri, supus intemperiilor vremii?

WP_20150221_017 WP_20150221_031Oricât ar fi ele de groase şi de strălucitoare, statistic vorbind, există şi şuruburi cu defect de fabricaţie. Cine răspunde dacă se fisurează vreunul în cazul unui vânt puternic – proiectantul, executorul, producătorul chinez sau primarul general?! La fel de sigură pare şi izolaţia electrică pentru o zona care se inundă după fiecare ploaie. …Dar hai mai bine un cântec vesel să cântăm – Stâlpul de fontă s-a dărâmat / A venit apa şi l-a luat / Vom face altul / Pe mal, în jos / Altul mai trainic şi mai frumos!”

One response

 1. Catalin

  cred ca esti unul dintre motivele pentru care unele probleme sunt ignorate… nu singurul, dar sigur unul… nu poti latra doar de dragul de a latra… acea prindere cu suruburi este din categoria „clasice in viata”, este sigura si foarte folosita, doar ca in general se acopera… mai mult ca si protectia la oxidare sau/si decorativ…

  da… iti trebuie facultate sa sti asta…
  da… cineva s-ia asumta-o

  nu poti latra „Macelaru!” cand vezi o poza cu un chirurg in operatie!!! nu poti latra aberatii doar ca ai vazut un surub

  Apreciază

  25 martie 2015 la 07:00

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s