PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SECTOR 2: Deşertificarea cartierului Pantelimon. În următorii 40 de ani ne vom plânge de căldură, valuri de praf, fum şi zgomote. Nici la cimitir nu tai un pom!


DSC07224INSIDER: „Lucrările începute de peste două luni pe Şos. Pantelimon, începând de la a Cora Pantelimon spre oraş, prezintă cel puţin două caracteristici mai deosebite.

DSC07230 DSC07254 DSC072911). a) cele 6 rânduri de borduri, câte trei de fiecare parte devin 8, adica 4 şi 4. b). Sunt tăiați toți copacii, de-o parte şi de alta, până acum au fost tăiaţi peste 200. Având în vedere că aceştia nu sunt bătrâni şi deci puteau fi doar toaletaţi, ne întrebăm oare care sunt dedesubturile acestei acțiuni. Vă spun aceasta deoarece vecinii noştri de la căsuţe au primit lemne proaspăt tăiate, care se vor usca până la toamnă.

DSC07294 DSC07242 DSC073092). Cunoaşte cineva din Primăria Generală cine a aprobat distrugerea perdelei de verdeaţă din faţa blocurilor noastre, asta într-un oraş care suferă din lipsă de spaţii verzi şi având în vedere că aceşti copaci sunt o perdea antifonantă pentru locatari, zona fiind una puternic poluată cu praf, gaze de la autoturisme şi fonic? Este urmarită activitatea firmelor contractante, privind executarea proiectului aprobat si respectarea specificaţiilor de proiect?

DSC07202 DSC07328 DSC07196Vizualizaţi imaginile de la prăpădul făcut şi vă întrebăm dacă o asemenea lucrare trebuia să conțină şi distrugerea copacilor, stiind că dacă acum se plantează arbori noi, vor trebui să treacă cel puțim 20-40 de ani pentru ca acestia să dea umbră. Și nu în ultimiul rând arborii tăiați sunt tei, care pe lângă aspectul deosebit şi umbră, răspândesc şi miresme deosebit de plăcute. Împreună cu mai mulţi locatari din asociaţiile ce urmează să rămână în soare şi căldură 20-40 de ani de acum încolo, cu valuri de praf, fum şi zgomote de la maşini şi tramvaie, vă rugăm să ne ajutaţi stoparea tăierilor şi cuprinderea actualilor copaci în lucrarea începută deja.

Imaginile cu arbori arată cum era înainte toată Soseaua Pantelimon, iar cele fară cum arată zona în lucru. De observant că se văd cercurile arborilor tăiați, cu vârste între 25 şi 40 de ani şi puteți număra BOGĂŢIA de BORDURI schimbare acolo unde defapt nu contează prezenţa lor.”

ARHIVĂ: TOCMEALĂ: Plopul Alb, arbore ocrotit prin lege! ANUNŢ: “Vând buştean plop, alb şi tremurător”

One response

  1. Apreciez foarte foarte mult optimismul!!!
    1. Sigur, pozele prezinta situatia reala, concreta, din Pantelimon, dar peste tot este asa, deci Pantelimonul nu va detine – nici pe departe – monopolul desertificariii!
    2. efectele se face deja simtite ACUM, nici vorba sa mai trebuiasca sa asteptam 40 de ani …

    Apreciază

    29 mai 2014 la 10:02

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s