PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TOUCHÉ: Google Glass nu sunt ceea ce par a fi. Marketingul, mai evoluat decât tehnologia!


Brian Hoefe-glass--644x362-1 1747548INSIDER: „Săptămâna trecută am intrat într-un magazin QuickMobile ca să testez cea mai râvnită jucărie a momentului – Google Glass, varianta Explorer. Sincer, am fost mai mult dezamăgit decât încântat! În primul rând pentru că realitatea nu are nicio legătură cu filmuleţul oficial de prezentare de la Google – adică informaţiile nu sunt suprapuse efectiv peste realitatea fizică, ci separat, fiind vorba de un „al treilea ochi” – o hologramă proiectată în colţul ochiului drept.

google-glass-pov google-glass-pov-02Abia acum am înţeles de ce ar trebui interzişi la volan – pur şi simplu îţi mută atenţia şi nu o completează! Deci, dacă vă imaginaţi ceva pe modelul „Terminator” sau „Robocop” veţi suferi o dezamăgire. În al doilea rând, Google Glass sunt doar o prelungire a unui smarphone, conectat prin bluetooth, nefiind un gadget de sine stătător care să-ţi înlocuiască telefonul!

How-Google-Glass-works-2 How-Google-Glass-works-1Printre alte „bile negre” aflate la faţa locului se mai numără: nu are meniu un limba română, comenzile vocale trebuie să fie doar în engleză; lipsa aplicaţii instalate, de fapt, nici Google Search nu mergea pentru că nu mergea wi-fi-ul din magazin; musai trebuie să-ţi funcţioneze ochiul drept pentru că dispozitivul nu se poate muta şi pe partea stângă; bateria de 2100 mAh asigură o autonomie de circa 12 ore. Pe scurt, filmuleţul de prezentare este marketing pur de inspiraţie S.F., mult mai evoluat decât tehnologia pe care încearcă să o vândă. Nici preţul de 1.500 de dolari nu are legătură cu realitatea! …La „bile albe” menţionăm: procesor – 1 GHz, memorie internă – 12 Gb (utilizabili doar 8 Gb), conectivitate – Wi-fi şi GPS, cameră foto – 5 mp, video 720p HD.

photo 3 WP_20140508_010Cei de la QuickMobile spuneau că lansarea oficială pe piaţa din România va fi „undeva în august”, iar la vânzare vor intra undeva în septembrie, preţ nefiind încă stabilit pentru ţară noastră. Dintr-o corespondenţă cu serviciul clienţi am aflat că: „Prezentările au loc în fiecare zi între orele 16:00-18:00 în toate magazinele QuickMobile [până pe 8 iunie]. În locaţia din Băneasa dispunem de doua magazine, cel de la intrarea principală lângă Starbucks şi cel de lângă casele de marcat Carrefour, parter. Pe lângă acestea, magazinele noastre din Mall Vitan, Afi Palace Cotroceni şi Plazza Romania vă stau la dispoziţie, în acelaşi interval orar, pentru prezentările Google Glass.” DETALII

One response

 1. marin

  mai baieti mai interesati-va de baterie ca nu este de 2100mA ci 2100mWh.
  ea are doar 570mA .
  –- P=U*I => 570mA* 3.7V =2109mWh
  16 GB Flash total (12 GB of usable memory) nu 8 din 12.

  Apreciază

  24 august 2014 la 19:03

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s