PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TAXIMETRIST: “Un fleac, m-au jefuit. Şi ce să facă Poliţia, hai domne’, suntem copii?!”


Taxi Safe3INSIDER: „De ani de zile auzim la ştiri că meseria de taximetrist este riscantă – ba li se fură banii sub ameninţare, ba sunt bătuţi de clienţi care nu plătesc cursa, ba chiar sunt înjunghiaţi şi abandonaţi la marginea oraşelor. În acest timp, companiile de taxi trec la „pierderi contabile” jafurile şi vieţile omeneşti, şi în continuare nu investesc un leu pentru siguranţa şoferilor – nici grilaj, nici geam despărţitor, nici camere video. Poliţia doar constată post mortem, primăriile care dau licenţe spun că nu e treaba lor, iar patronii de taxiuri ridică prosteşte din umeri. Seara trecută, am aflat că multe cazuri de jefuire a taximetriştilor sub ameninţarea cuţitului nici nu mai sunt reclamate la Poliţie, din neîncredere, iar televiziunile sunt interesate doar de mortăciuni sau măcar ceva sânge pe volan…

PICEDITOR-AGE„Tocmai am fost jefuit”, mi s-a destăinuit brusc şoferul de taxi, la numai câteva secunde după ce îi spusesem unde vreau să ajung. „Aţi sunat la Poliţie?” l-am întrebat, aşa mai din bun-simţ, în timp ce procesam situaţia… „Şi ce să facă Poliţia, hai domne’, suntem copii?!”, mi-a răspuns acesta mecanic, pe un ton calm, dar cam nedumerit, încercând parcă să dea filmul înapoi. „Un fleac, m-au jefuit. Au fost doi ţigani. Cel care stătea în spate mi-a pus cuţitul la gât, iar cel din dreapta mi-a luat banii de aici, de la parasolar. Mi-au luat toţi banii pe ziua asta, 94 de lei, dar s-au grăbit şi nu mi-au mai cerut şi telefonul şi tableta. A fost totul foarte repede… Am mai auzit cazuri, mi-am mai luat şi eu ţepe, dar aşa ceva…”. Înghiţeam în sec şi până să formuleaz altă întrebare, acesta a continuat să gândească cu voce tare – „Îmi este aşa de ciudă, mai mult ciudă, decât să-mi pară rău de bani… În ce ţară trăim, domne’?! Am doi copii mici, cum să-i pregătesc pentru lucrurile astea?! …Unde mai pui că astăzi a fost şi Paştele!”

Taxi Safe4L-am întrebat de ce companiile de taxi nu fac ceva pentru siguranţa şoferilor, dacă astfel de jafuri sunt frecvente. „Ştiţi câte maşini are o firmă de taxi? Vă daţi seama ce investiţie ar trebui să facă pentru fiecare maşină?! …Nu sunt bani pentru grilaj sau pentru panou care să despartă şoferul de client, dar ar fi bună măcar o cameră video care să înregistreze tot ce se întâmplă în maşină. Dar cui să-i explici toate lucrurile astea? …Bine barem că am scăpat întreg!”.”

4 responses

 1. Pingback: RÂDEM, GLUMIM: Amor cu năbădăi pe drumurile publice. „Taximetristul în călduri uitase frâna de mână” | infoINSiDER.ro

 2. Dar acum sincer..daca ar fi viata mea as plăti din bucunar acel grilaj plus că o minicameră de luat vederi amplasata undeva nu e o avere….si un pistol cu bile iarasi nu e scump și daca vad doi tigani nu-i iau zic că sunt ocupat…articolul mi se pare ipocrit

  Apreciază

  21 aprilie 2014 la 23:42

  • Cristian Ioan

   Nu, nu ipocrit, de ce zici asa?!
   Taximetristul are o conceptie gresita, inclusiv ca nu s-a dus la Politie, dar de ce sa il faci ipocrit, el a fost victima!
   In schimb sugestiile sunt perfect practicabile: in prezent una sau chiar doua (pentru unghiuri deiferite) camere cu inregistrare nu sunt nici costisitoare, si nici prea mari ca sa nu le poti ascunde, iar pistolul cu bile sau un spray nu trebuie sa lipseasca.
   Grilaj?
   Doar in caz de ultima necesitate! Ar arata sinistru, iar eu merg totdeauna pe locul din dreapta, de unde dau indicatii soferului. Iar ieri am iesit la parc cu sotia, soacra si o prietena de-a soacrei – cu grilaj, nu am fi incaput toti in taxiu!
   Mai este si solutia selectie preliminare a clientilor, cum zici.
   Chiar eu am „beneficiat ” de asta in cateva randuri, si o apreciez ca pe un compliment: eram singur, sunt in varsta, si nu sunt tuciuriu, dar taximetristului tot i-a fost frica de mine!

   Apreciază

   22 aprilie 2014 la 10:15

 3. Land of no choice …

  Apreciază

  21 aprilie 2014 la 08:10

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s