PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CONTROVERSĂ: Argumentele celor care militează pentru închiderea expoziţiei “The Human Body”


IMG_3352 IMG_3351IMG_3359INSIDER: „O expoziţie foarte interesantă şi instructivă pentru toată lumea, dar pe care o recomand mai ales celor care se pregătesc să devină cadre medicale, asistenţi medicali şi medici. Este o lecţie deschisă în care vizualizezi toată anatomia şi fiziologia umană în manieră 3D aşa cum nu o poţi studia niciodată în şcoală sau la facultate. La ieşire însă m-au întâmpinat două persoane care împărţeau nişte pliante şi care mi-au tăiat puţin din entuziasm…

Protest Human BodyPliant 1 ProVita MediaPliant 2 ProVita MediaAcestea s-au prezentat ca fiind din partea unui ONG pentru apărarea drepturilor omului şi mi-au explicat că expoziţia nu este tocmai în regulă, deoarece cadavrele ar proveni de la deţinuţi din China care nu şi-au dat acordul în acest sens. Mai mult decât atât, se pare că există chiar o mică industrie în acest domeniu, cum că ar fi mai multe firme care vând sau închiriază cadavre, ba chiar „uneori oamenii nici nu erau morţi cu desăvârşire şi li se injecta silicon ca să rămână intacte” mai spun aceştia. Pentru detalii mi-au indicat câteva site-uri – Epochtimes-romania.com şi Cor-labs.com – şi câteva informaţii despre controversatul Gunter von Hagen, creatorul acestei proceduri de plastinaţie.

IMG_3365IMG_3360În concluzie, cred că expoziţia merită văzută sub aspect educativ. Din punct de vedere bioetic am însă rezerve, iar în ce priveşte aspectele de business, cu siguranţă se scot destui bani. Iar când e vorba de mulţi bani, lucrurile devin întotdeauna îndoielnice.”

ARHIVĂ: THE HUMAN BODY: “…Ne arde grija că se vede muşchiul şi tendonul la Antipa!”

COMENTEZI?