PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FRANŢA: „Pragul de epidemie a fost depăşit. Luaţi în considerare vaccinarea împotriva holerei!”


INSIDER: „Explozia cazurilor de diaree acută înregistrate în Franţa a depăşit pragul de epidemie! Potrivit unui avertisment emis de organizaţia “SOS International” pe 13 ianuarie 2013, distribuit doar prin reţeau de comunicare internă a companiilor multinaţionale, în mai multe regiuni din Franţa se înregistrează o creştere alarmantă a cazurilor de diaree acută. Deocamdată, sursa de infecţie este necunoscută, iar autorităţile se aşteaptă la creşterea continuă a numărului de cazuri.

International_SOSLa sfârşitul lunii decembrie, cel puţin 474.000 de cazuri au fost raportate, cea mai mare parte fiind din următoarele regiuni: Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Limousin, Aquitaine, Centre, Nord-Pas-de-Calais, Haute-Normandie şi Poitou-Charentes.

Prin Alerta Medicală trimisă doar angajaţilor din multinaţionale, SOS International îi sfătuieşte pe toţi călătorii spre Franţa să acorde o atenţie deosebită în alegerea mâncării şi a surselor de apă. Principalele recomandări: “1) Beţi numai apă îmbuteliată sau fiartă, apă care a fost tratată cu clor sau iod, sau băuturi carbogazoase. Folosiţi dispozitive de purificare a apei. 2) Evitaţi gheaţa, deoarece este posibil să fi fost făcută din surse de apă nesigure. 3) Alegeţi alimente proaspete care a fost bine fierte şi sunt servite fierbinţi. Evitaţi produsele alimentare vândute pe stradă, fructele sau legumele nefierte (inclusiv salata), peştele şi crustaceele. 4) Luaţi în considerare vaccinarea împotriva holerei!”. Vaccinul contra holerei este disponibil în mai multe ţări, dar este recomandat rareori pentru că asigură o imunitate parţială şi doar pentru câteva luni. Totuşi, acest vaccin nu mai este disponibil în Statele Unite ale Americii, se mai precizează în avertismentul SOS International.

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s