PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GAUDEAMUS: 112.000 de îndrăgostiţi de învăţătură


Duminică, 25 noiembrie a.c., s-a încheiat ediţia a 19-a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, eveniment organizat de Radio România în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Cu 112.000 de vizitatori, peste 370 de expozanţi şi peste 650 de evenimente culturale, GAUDEAMUS 2012 a oferit deopotrivă publicului larg şi profesional o panoramă completă a noutăţilor editoriale ale anului, dar şi o întâlnire cu actualitatea vieţii literare şi culturale!

Republica Moldova a fost Invitat de Onoare, iar scriitori români de peste Prut s-au aflat în atenţia specială a publicului şi a presei. Scriitorul Pascal Bruckner a revenit în România, la Târgul GAUDEAMUS 2012! Sâmbătă, 24 noiembrie, scriitorul francez s-a întâlnit cu cititorii români la standul Editurii Trei. Cea mai râvnită carte a Târgului, desemnată tot prin Votul Publicului, este volumul „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, publicat recent de Editura Humanitas.

5000 de volume au fost donate de vizitatorii Târgului pe durata celor cinci zile ale evenimentului, ca răspuns la campania Cărţile se întorc acasă lansată în 2010 de Radio România. Volumele donate vor ajunge la o serie de biblioteci din mediul rural, în Republica Moldova, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s