PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ANTIFURT: Decoruri stradale lipite cu super-glue?! Acceptăm intoxicarea, dar să ştim şi noi!


INSIDER: „De vreo săptămână, pe Bd. Nicolae Grigorescu, în zona Parcului Titan (sect.3), miroase ceva ciudat. Un miros greu, ceva intre aurolac-diluant-prenadez-benzină, m-a făcut să mă gândesc la tot felul de scenarii conspiraţioniste pentru „turmentarea” cetăţenilor, de îmi venea să sun la 112… Din culcare în sculare, aerul oxigenat al parcului a rămas doar amintire!

Ieri seară, când am parcat lângă parc, sub lumina farurilor am observat cum pietricelele pentru decor de la baza copacilor luceau într-un mod straniu şi uniform… Când m-am apropiat am dezlegat misterul mirosului îngrozitor care ne-a lovit cartierul – un sistem “ingenios” de antifurt în materie de design spaţii verzi, prin care pietricele sunt lipite între ele… O amenajare făcută o dată pentru întreg mandatul noului primar!

Să sperăm că soluţiile lipicioase folosite de primărie au fost ieftine şi de slabă calitate şi că măcar copacii vor supravieţui. …Acum, cât de ecologică este această soluţie rămâne să aflăm fiecare dintre noi pe propria sănătate!”

4 responses

 1. Pingback: MATRIX VERDE: Grădină post-apocaliptică în buricul Bucureștiului. Natură moartă sau „După mine, potopul!”? | infoINSiDER.ro

 2. R

  Cred ca intre timp v-ati dumirit cat de „ecologica” este solutia respectiva: 80 % dintre copacii de pe bd. Liviu Rebreanu, tratati in acest mod, s-au uscat si unii au fost deja taiati acum doua zile- (pe 15 iulie 2013). Am vazut ca procedeul se extinde in toata zona Balta Alba – pe bd. Constantin Brancusi, Baba Novac, aleea Barajul Rovinari – in zona pietei Minis. Am si fotografii, dar nu stiu cui ar trebui reclamat. Pina acum am ezitat sa ma adresez Garzii de Mediu, fiindca nu am incredere in bunele lor intentii. Un singur om nu cred ca va fi luat in seama, de aceea cred ca ar trebui sa ne organizam si sa actionam cumva. Daca aveti vreo idee, puteti lua legatura cu mine prin e-mail.

  Apreciază

  18 iulie 2013 la 11:50

  • Absolut genial!
   In fiecare zi trec pe acolo in drum spre servici, nu am simtit mirosul de superglue, dar vad noile „amenajari”. Este evident ca uscarea copacilor NU e doar rezultatul incompetententei, nimani nu poate fi char asa de prost, ci a fost proiectatat din start! Daca pomii se uscuca, trebuia inlocuiti – lat shpagi, alte comisioane! Nimeni nu are interes sa fie arbori centenari, ci pomisiori ce trebuie inlocuit foarte frecvent.
   Chiar azi dimineata discutam cu colegul, in vreme treceam pe linga parcul IOR, iar la radio supnea ca Bucurestiul este pe locul doi la poluare in UE, ca distrugerea spatiilor verzi este foarte benefica pentru Adminsitratie, dupa aia se pot accesa fonduri europene pentru crestrea nr de metri patrati de verdeata pe cap de locuitor al Capitalei!

   Apreciază

   19 iulie 2013 la 09:56

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s