PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ZIUA ARMATEI: Jurământ demonstrativ al militarilor: „Jurăm credinţă în faţa Regelui”


INSIDER: „Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Apărării Naţionale şi 10 ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operaţiunile din Afganistan.

Ziua Armatei este marcată pe 25 octombrie. La fel şi ziua regelui Mihai care împlineşte 91 de ani. Poate de aceea jurământul demon- strativ pe care l-au depus militarii în faţa mulţimii spunea printre altele că „jurăm credinţă în faţa Regelui”, iar pentru câteva secunde am simţit că sunt ruptă de realitate. Un artist al armatei făcea portretul unei doamne cu caţel în braţe.” DETALII

2 responses

 1. vasile

  Romania este singura tara din lume , inclusiv din Nato , care a desfiintat legea pensiilor militare de stat pentru militarii de cariera , insa este valabila pentru bravii judecatori si procurori militari. In acest fel , anularea legii 164/2001 face ca angajamentele coloniei Romania fata de Nato, U.E., si criteriile JAAI ale spatiului Shengen sa fie anulate. Nu mai incape vorbire ca in COR , nu se aplica de la 1 ianuarie 2011 clasa 0 ,a ocupatiilor profesionale adica a militarilor.Daca n-as fi vazut si n-as vedea zilnic cu ochii mei murdarii incredibile in jurul meu facute tocmai de cei de la care ma astept acum sa ne rezolve nedreptatile as zice ca m-ai convins. Dar asa, cum naiba sa mai am incredere in niste hoti mai hoti ca hotii si care sper din toata inima ca macar sa nu depaseasca hotiile hotilor de dinaintea actualilor si viitorilor hoti. Si toti acestia se infrupta din bugetul saracit al tarii – motivatia magistratilor si politicienilor cand este vorba de niste drepturi reale. Inca ceva… m-am intalnit mai ieri cu un prieten judecator si mi-a spus ca de la om la om ca ii pare rau de ce se intampla cu mine, cu noi si ca nu trebuie sa le purtam pica. LE-AU MARIT SALARIILE IN PLINA CRIZA , CAND LA ALTI BUGETARI LE-AU TAIAT CU PESTE 25%, EI BINE PENTRU MAGISTRATI S-AU GASIT BANI SI IN 2010 AU FOST MARITE cu 40% iar actualmente fiecare primeste din urma cate 5000 lei lunar din totalul de circa 2 miliarde vechi drepturi salariale pe diferite sporuri. M-a primit in ochi si m-a intrebat prieteneste:”daca tu ai fi in locul meu, cu un salariu de 10000
  lei net si astfel de drepturi date de vechea guvernare ai putea sa judeci impotriva lor?” (Nu s-a intrebat daca el ar fi in locul nostru cu legea arbitrar schimbata si pensia taiata cam ce stare sufleteasca ar mai avea!!) Am amutit… nu cred ca se mai poate comenta acest aspect. Multumesc pentru incurajari si sper sa ne fie de bine cu noua… guvernare!

  Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu???
  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor
  (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
  Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA????
  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.
  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

  Apreciază

  21 octombrie 2012 la 20:39

  • Hai sictir bai animalule (TM idolul tau Iliescu)
   Esti o jigodie care ti-ai batut joc de zeci de mii de tineri in timpul serviciului militar obligatoriu. Si acum vrei pensie de zeci de mii de lei? 1 Leu pt. fiecare flegma sau bocanc in gura? MORI!

   Apreciază

   22 octombrie 2012 la 12:41

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s