PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SPANIA: Mii de români au cântat „Hristos a înviat” pe străzile din Madrid


INSIDER: „Azi-noapte la inviere la Biserica Ortodoxa Româna “Prea Sfânta Fecioară Maria” din Madrid (Calle Nicasio Gallego nr. 24) au venit vreo mie de romani sa ia lumina! Strada a fost inchisa de o masina a politiei pentru ca ortodocsii sa sarbatoreasca linistiti. Cand cautam biserica pe stradutele intortocheate a fost emotionant sa auzi „Hristos a inviat!” si sa te ghidezi dupa cantec. Biserica beneficiaza de un sistem de boxe si un ecran pe care a fost proiectata slujba si imagini din biserica.

La un moment dat preotul a iesit si in fata bisericii pentru binecuvantarea credinciosilor. Apoi a luat cuvantul un preot catolic (cred!) care a zis ca intrucat toata lumea prezenta vorbeste spaniola va continua discursul in spaniola  (noi nu vorbeam, dar gratie telenovelelor intelegeam aproximativ!) si a inceput sa multumeasca diferitelor oficialitati (inclusiv ambasadorului Romaniei, Ion Valcu) ce sprijina biserica romaneasca din Spania. Pret lumanare 2 euro.”

One response

  1. Pingback: DUBLIN: „Buna Vestire” & „Duminica Sfinților Români” – poarta unirii românilor de pretutindeni | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s