PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

1985: Indicativul YO-3-ARK a transmis un S.O.S către Europa. Cum a plătit pentru strigătul de ajutor?


INSIDER:  „Încă din anul 1967 am fost autorizat ca radioamator cu indicativul YO-3-ARK, dar efectiv am început traficul radio abia la începutul anului 1980, ocazie cu care am ieşit în eter cu un echipament de emisie-recepţie performant de construcţie proprie şi un sistem de antene superperformante de tip SWAN simfazate, provocând din acel moment numai probleme cu securitatea lui Ceauşescu. În ficare an provocam tot felul de incidente, culminând cu data de 14-02-1985, ziua fatidică, când directorul de la întreprinderea unde lucram ne-a dat liber că am reuşit să mutăm toată fabrica din locul unde azi este Ministerul Apărării la Gara Basarab, fiind afar în acea zi -24 grade. Am deschis emiţătorul şi, începand cu ora 11:29 şi până la ora 11:57, am ţinut teleconferinţă prin radio, în care am spus întregii Europe că în România mor copiii de frig în case, nu avem ce le da să mănânce, nu avem gaze, curentul se opreşte cu orele şi multe alte probleme cu care se confrunta poporul român. Tovarăşii nu m-au arestat în acea zi, dar au venit a doua zi la serviciu şi m-au luat la Securitate şi de atunci eram luat de două ori pe săptămână la anchetă, până pe 19 august când m-au lăsat în pace.

Practic, nu am încetat emisiunile în care aduceam „elogii” Partidului Comunist. Singura dată când m-am potolit a fost în 1990 când, pentru prima dată, nu am mai făcut emisiuni radio. Ţinând cont că situaţia din ţară este precară, cât de curând, odată cu achiziţionarea unui echipament profesional, voi începe din nou emisiunile în benzile de radioamatori împotriva guvernanţilor şi a hoţilor. Dacă de Securitatea lui Ceauşescu nu mi-a fost frică, de aceşti criminali de conducători şi vânzători de ţară şi neam de ce să-mi fie?! Nu am nimic de pierdut – JOS BĂSESCU!”

13 responses

 1. C&C

  Din comentariile individului care nu are absolut nimic de a face cu etica de radioamator… este bolnav psihic. La prima abatere de la regulamentul de radiocomunicatii, daca ANCOM-ul nu te afecteaza, cu siguranta o camasa de forta – da.

  Apreciază

  2 februarie 2017 la 23:29

 2. yo3inm

  Buna seara Nicolaie ,indraznesc sa te rog ceva :detin un P040 si o antena omni uhf tip baston, stau la receptie dar yo3 nu il am daca intelegi ce vreau sa spun ,terminatia inm este intradevar numele meu…daca ai inteles nu pot emite , dar as vrea sa vorbim si despre hobbi-ul asta …… despre mine ,eu am negru in fata negru in spate …dar ca sa poti intelege despre ce vorbesc trebuie sa ne vedem YO3ARK de YO3INM.. 73 si best dx

  Apreciază

  10 aprilie 2013 la 01:47

 3. INTRUCAT O ARMATA DE IMPOSTORI MA PLAGIAZA II ANUNT OFICIAL CA INCEPAND CU ANUL 2013 INDICATIVUL YO3ARK VA INCEPE SA EMITA DIN NOU IN TOATE BENZILE ALOCATE RADIOAMATORILOR DINTR-O NOUA LOCATIE KN24XR lat.44, grade 44 minute ,3,5 sec. N.si long.25 grade,58 minute,45,9 sec. E. LOCATIA SE VA AFLA IN sat BURIAS,com.PERIS. (SCROVISTEA ) ,jud.ILFOV. ECHIPAMENTUL RADIO SI ANTENELE DE EMISIE VOR FI PROFESIONALE SI PERFORMANTE. ATENTIE PRIETENI REVIN DUPA MULTI ANI DE TACERE RADIO .de pe acum va transmit multe 73 !

  Apreciază

  2 noiembrie 2012 la 10:02

 4. Costel

  Asta e o fi frate cu YO3FOK.

  Apreciază

  8 martie 2012 la 09:35

 5. iN atentia lui GOGU, ce nu stie el este fattul eu nu am m-ai activat ca radioamator din ianuarie 1990 si nu am mers la ANCOM sa-mi actualizez autorizatia fiindca nu m-ai doream sa activez ca radioamator.Baieti ati reusit sa ma convingeti sa revin din nou..Daca tot bateti campii de ce nu luati legatura radio cu unul din cei enumerati m-ai sus. Intrebatii de fostul YO3ARK .Eu nu sant impostor ca altii smi arog calitati care nu le am .Paxat ca va prostit democratia si nu stiti ce sa faceti cu ea pentru voi si familiile voastre.

  Apreciază

  8 martie 2012 la 09:24

 6. Echipamentul radio fost executat in colaborare cu YO3CYR,YO3CTW si nu in ultimul rand cu regretatul YO3BAL. Reglajele echipamentului facut de catre subsemnatul la ICRET unde aveam posibilitate de a avea acces la aparatura de masura si control unicate in ROMANIA la acea vreme pri profilul si specificul intreprinderi in fabricarea echipamantelor de radiocomunicatii speciale.In ianuarie 1990 am vandut tot echipamantul radio unui alt prieten bun radioamator YO3 BZW .din 1990 si pana in 2012 nu am m-ai avutpe cine sa injur prin radio ,dar m-am inselat si drept dovada cat de curand voi fi din nou prezent in benzile de radioamatori.ATENTIE TURNATORILOR,LINGAILORSI INFRACTORILOR DE LA PARTIDELE CRIMINALE.NU IMI ESTE FRICA DE VOI. Singura greseala a vietii ca nu am nici o fotografie din acea perioada,dar am foarte multi prieteni care pot confirma cele spuse.Nu infractori gen Alex. Un priten care ma ajutat foarte mult in perioada achetei si afland mult mai tarziu a fost YO3ACX si regretatul yo3RG.

  Apreciază

  8 martie 2012 la 09:13

 7. Gogu

  Iata lista ANCOM a Radioamatori din Bucuresti
  YO1K YO22NATO YO3-395BU YO3-432BU YO3AA YO3AAJ YO3AAK YO3AAP YO3AAQ YO3AAS YO3AAV YO3ABA YO3ABD YO3ABH YO3ABI YO3ACP YO3ACX YO3ADY YO3AGH YO3AGJ YO3AGW YO3AHD YO3AI YO3AIC YO3AID YO3AIK YO3AIL YO3AIS YO3AJN YO3AJT YO3AK YO3AKD YO3AKI YO3AKP YO3AKQ YO3AL YO3ALF YO3ALN YO3ALR YO3ALW YO3ALX YO3AMC YO3AMM YO3AMW YO3AMZ YO3ANI YO3ANL YO3ANW YO3AO YO3AOE YO3AOF YO3AOJ YO3APJ YO3APO YO3APQ YO3APR YO3APW YO3AQ YO3AQA YO3AQS YO3AQX YO3AQZ YO3ARG YO3ARQ YO3AS YO3ASF YO3ATI YO3ATS YO3AU YO3AUB YO3AUT YO3AV YO3AVO YO3AWA YO3AWC YO3AWD YO3AWF YO3AWH YO3AWM YO3AWT YO3AXJ YO3AXK YO3AXZ YO3AYW YO3AYX YO3AZ YO3AZA YO3AZE YO3BA YO3BAA YO3BAB YO3BAP YO3BBK YO3BBM YO3BBW YO3BCH YO3BCR…..
  Te vezi pe undeva in lista asta?
  Asa ca nu mai injura degeaba caci probabil cei care te-au facut cum te-au facut aveau dreptate.

  Apreciază

  8 martie 2012 la 08:43

 8. Eu fostul si actualul YO3ARK declar ca idiotul care ma face impostor ca si el aste radioamator din 1982 nu poate fi daca nu a auzit de indicativul meu Uni dintre cei care ma cunosc m-ai bine sant; YO3CTW,YO3ACX,YO6DBA,YO3CYR,YO3BZW,YO3CAV, si lista celor cu care stam noapte de noapte in QSO interminabile stiau ce echipament aveam si ce sistem unicat de antene aveam,asa ca amice fati parinti impostori si toate neamurile,probabil ca tu intradevar ai fost informator de nu ai curajul sa-ti spui indicativul.Cine ti-a spus ca securitatea bruia emisiunile rodio a fost un imbecil.In acea perioada eu personal am fost ascultat de centrul de control de la Tg.Muressi de jumatate din europa.Spui ca esti radioamator,ai fost vreodata la sedintele de la interne si daca da in Octombrie 1985 s-adesbatut cazul meu.Asa ca tu esti cel care si-a vandut sufletul securitati si nenorocitilor care au vandut si au nenorocit poporul roman.Tot zic de cati va ani ca merg sa-mi cer dosarul de la fosta securitate de pe perioada 1967–1989 ca sa -l public ca idioti ca tine si ca altii sa nu-mi m-ai conteste asa zisa activitate subversiva la adresa comunistilor.Un amanunt in perioada 1985 –1989 lucram la ICRET la gara Basarab si cand plecam de la serviciu cu tranvaiul 12 si nu aveam loc pe scaun trageam cateva injuraturi la adresa lui Ceausescu si la st.Plevnei se golea tramvaiul de frica.Este foarte adevarat ca multi ma socoteau nebun si ma lasau in pace.Daca esti radioamator ce indicativ ai si in ce partid criminal esti inregimentat ?

  Apreciază

  8 martie 2012 la 08:30

 9. Mihai Basarab

  nu sint specialist in domeniu,… pe cine sa cred?!…imi amintesc ca exista acest indicativ in Romania… YO3. mai mult nu stiu. In acea perioada am cunoscut o persoana care se straduia sa faca astfel de transmisiuni si-mi spunea ca are in plan sa uzeze ca Antena , reteaua de fire de 750 de volti care era compusa din firele de tramvai si troleibuz ale ITB din Bucuresti.Problema era colegarea la aceasta retea, deoarece era periculos. Gindindu-ma i-am furnizat osolutie…. Nu stiu daca a reusit sau nu. Important era la acea vreme, ca oamenii, nu mai puteau suporta regimul totalitarist si incercau sa se faca AUZITI. Meritul lor.

  Apreciază

  8 martie 2012 la 08:17

 10. Si eu sunt radioamator din 1982 si de YO3ARK nu am auzit.
  Este un impostor care face bravada si nici nu stie despre ce e vorba.
  Nu puteai face ce zice el pentru ca atunci ca si acum frecventele erau ascultate 24 din 24 ore si cum „debitai” o prostie erai buriat de serviciul special din securitate (SCTR) cu kW de nici nu te mai auzeai deloc.Va dati seama ca „teleconferinta” nici nu putea fi vorba.

  Apreciază

  7 martie 2012 la 22:33

  • dorel

   sint ex yo3dbm yo3 ark prin ani 80 era poreclit nicu baliza raspundea oricind strigai in 2 m stiu ca era prieten cu gelu yo3cyr chiar mam mirat cum de a disparut cind el era zi si noapte in banda de 2m

   Apreciază

   23 iulie 2014 la 23:01

   • vio

    salut DOREL, ce mai faci ?sunt yo3ffe.asa este yo3ark era cea mai tare din banda !

    Apreciază

    16 martie 2019 la 08:24

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s