PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CRAIOVA: După „hingherii de maşini” din Bucureşti, oltenii inventează „vinieta de parcare”. Amendă 500 lei


INSIDER: „Inca oltean in buletin, fusai in weekend acasa la Craiova cu masina de serviciu cu numar de Bucuresti. Aflai ca incepand de luni 15.08.2011, cadou de Sfanta Marie, intra in aplicare vinieta de parcare pentru orice persoană care parchează în Craiova – fie că îşi are sediul sau domiciliul în localitate, fie că doar tranzitează oraşul – trebuie să plătească o taxă de parcare (vinieta) pentru o zi (1 leu), o lună (15 lei) sau un an (40 lei). Nu contează dacă e vorba de o oprire (deci cu durata sub cinci minute) sau de o staţionare (peste cinci minute).

Vinietele pot fi ridicate, şi de la chioşcurile de ziare şi cele ale RAT Craiova. Pentru a le putea ridica, şoferii trebuie să aibă asupra lor certificatul de înmatriculare al maşinii şi Buletinul de Identitate. Distribuitorul este obligat să scrie pe autocolante, cu un marker special, numărul de înmatriculare al autoturismului, altfel vinieta nu este valabilă.

Cei care nu au achiziţionat vinietă riscă o amendă între 100 şi 500 de lei. Chiar dacă au vinietă, cei care n-o afişează la loc vizibil sau depăşesc termenul de valabilitate a acesteia pot fi, la rândul lor, sancţionaţi cu o amendă între 100 şi 200 de lei. În termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal sau, după caz, de la data comunicării acestuia, contravenienţii pot plăti jumătate din minimul amenzii.

Daca treceti prin Craiova si vreti sa opriti pentru un pipi, un suc, zaibar ori praz preocupati-va mai intai de “vinieta de Craiova”, un fel de suvenir obligatoriu din Banie…”

2 responses

 1. Andi

  Intre timp, vignetele nu mai pot fi cumparate de la chioscurile de ziare sau statiile RAT, trebuie mers la Administratia Financiara, stat la coada (la mai multe, de fapt, ca acolo nu stai niciodata la coada buna, de prima data!), suportat nervi de angajat al statului, etc…
  Si mai cauti si o jumatate de ora un loc de parcare, pe marginea strazii, sau pe trotuar…

  Apreciază

  10 noiembrie 2013 la 20:10

 2. pai ma facu mama oltean plin de idei…

  Apreciază

  15 august 2011 la 14:12

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s