PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MEDIASIND: „Cotidianul Cronica Română îşi bate joc de proprii angajaţi!”


COMUNICAT: „Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de modul ilegal şi inuman în care patronatul cotidianului Cronica Română înţelege să-şi trateze proprii angajaţi. Potrivit sesizărilor primite din partea  membrilor Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, salariile  nu au mai fost plătite  din luna noiembrie 2010!

De asemenea, există informaţii conform cărora societatea care editează ziarul, S.C. UBEMAR S.A., nu a plătit nici contribuţiile de asigurări sociale, aceasta figurând cu obligaţii restante la bugetul de stat. Potrivit informaţiilor apărute în presă, S.C. UBEMAR S.A. datorează la bugetul de stat 1.718.018 lei contribuţii de asigurări de sănătate, 1.340.857 lei contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută la angajaţi şi 4.646.097 lei dobânzi şi penalităţi.

Conform contractelor individuale de muncă, societatea a încălcat şi prevederile Contractului Colectiv de Muncă din mass-media, conducerea refuzând să plătească cuantumul salariului minim pe ramura mass-media, sporul de vechime, sporul de fidelitate, orele suplimentare şi zilele libere lucrate, etc.

Având în vedere aceste grave abateri de la legislaţia muncii şi pentru a soluţiona pe cale amiabilă acest conflict de muncă, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la FRJ MediaSind, a hotărât să sesizeze Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii, precum şi celelalte instituţii abilitate de lege în acest domeniu. În cazul în care membrii de sindicat nu-şi vor recupera drepturile cuvenite potrivit legii, vor fi declanşate şi acţiuni de protest.

FRJ MediaSind, Departament Comunicare”

5 responses

 1. Anonim

  DEGEABA VA LUPTATI SA PUBLICATI IN MASS-MEDIA NU SE VA REZOLVA NIMIC .DE CE AU STAT OAMENII DE FRICA NU SPUN NIMIC DAR PANA NU II VA PUNE FATA IN FATA ANGAJATI PATRON NU SE REZOLVA NIMIC SI CUM RAZVAN SINDILARU NU VINE ASTIA STAU CA PROSTII. DACA PE NICIO TV. NU INTERESEAZA NIMIC DIN ACEST CAZ ATUNCI SO LASE BALTA

  Apreciază

  13 iulie 2011 la 21:44

 2. Anonim

  ESTE FOARTE USOR SA CRITICI PE ALTII DAR MAI BINE UITATE IN GRADINA TA .

  Apreciază

  13 iulie 2011 la 21:40

 3. Anonim

  DA AVETI DREPTATE DOMNULE AU DOAMNA CONSILIER JURIDIC DAR LA NOI ASTA E TARA SI ASTIA SUNT OAMENII .

  Apreciază

  13 iulie 2011 la 21:38

 4. Miron Popescu

  Nu este de înţeles reacţia atât de întârziată a celor neplătiţi de aproape un an.
  Oare în acest interval au avut alte surse de câştig atât de substanţiale încât pierderea salariilor de la funcţiile de bază nu le-a creat nicio problemă? Şi dacă-i aşa, de ce nu demisionează în bloc?

  Apreciază

  13 iulie 2011 la 16:30

 5. De vina nu este Cronica Romana, ci insasi sistemul legal in care se zbuciuma Romania zilelor noastre. In Germania, spre exemplu, Casa de asigurari Sociale, Sozialversicherungsanstalt are angajati care urmaresc/monitorizeaza lunar daca intra aceste contributii in contul Casei. De indata ce se constata lipsa sumelor, societatea este notificata o singura data, dupa care daca in urma notificarii nu se achita sumele respective, este depusa plangere catre Staatsanwaltschaft (Procuratura/Parchetul) pentru deturnare de sume, evazune fiscala si alte infractiuni, lasarea fara ajutor si inca multe altele. In aceste conditii, nici o societate sau firma nu isi permite sa nu vireze sumele destinate asigurarilor sociale daca vrea sa mai existe. Si-ar risca propria existenta.

  Apreciază

  12 iulie 2011 la 09:06

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s