PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SĂNĂTATE: Observaţii nescrise într-o fişă de internare la Spitalul Universitar


INSIDER: “Saptamana trecuta am trecut prin experienta internarii la Sectia Ginecologie a Spitalului Universitar din Bucuresti. Doctorul de garda de la Urgenta mi-a prezentat alternativa de a pleca „pe semnatura” si a dormi noaptea acasa. Nestiind exact la ce ma puteam astepta peste noapte, am ales spitalul – cadru organizat (m-am gandit eu!) unde la o adica sa pot primi o ingrijire adecvata. Trec peste faptul ca am cotizat in fiecare buzunar de halat „oficial” care mi-a iesit in cale si faptul ca nimeni nu a venit sa-mi ia temperatura macar babeste (nu zic sa fi venit cu scula numita termometru!) sau sa ma intrebe cum ma simt. E adevarat ca aveam un buton de urgenta deasupra patului, dar daca lesini nu stiu daca mai esti in stare sa-l si folosesti.

A doua zi dimineata nu a venit nici un doctor la „vizita de dimineata”, intreband asistentele mi s-a zis ca dupa raport… Am mai asteptat rabdatoare inca 30 min dupa care m-am intors la asistente sa le amintesc de ecografie. Aici stupoare: doctorul uitase sa-mi scrie in fisa „ecografie”. Am intrat in panica si am purces in cautarea „doctorului pierdut”. In camera de garda nu-l vazuse nimeni… poate era si el bolnav (sper ca nu are medicul tot la Universitar!). O colega de salon trebuia sa faca ecografia cu o zi in urma, dar nici a doua zi nu primise vreun semn de undeva…

Cerc vicios 1: Daca nu e doctorul care te-a internat, deontologia profesionala „nescrisa” impiedica orice alt doctor sa te bage in seama!
Cerc vicios 2: Daca esti internat ecografia o poti face NUMAI in spital, NUMAI in sectia in care esti internat!

Dupa niste valuri facute am cautat si urcat in organigrama la manager – seful garzii din ziua internarii. I-am explicat situatia si acesta mi-a trimis fisa la ecografie. Mi s-a spus sa merg la farmacia spitalului si sa cumpar cele necesare (care dupa parerea mea are vanzari de supermarket!). Apoi m-am inregimentat in coada de gravide, gravidute si alte gineco-probleme, din fata cabinetului asteptand sa fim strigate. Programul afisat incepea la ora 8.00. Am stat si iar am stat si s-a facut ora 11.00 si nimeni nu fusese strigat. Am aflat ca doctorul de la ecograf nu venise (!) …si poate nici nu o sa mai vina… poate plecase pe campii cu doctorul meu…

MARE DILEMA pe capu’ Universitar-ului bucurestean!!! Singura solutie: ASTEPTAREA… asteptarea unei harti astrale favorabile pentru ecografii, intrucat notiunea de „doctor de rezerva” se pare ca nu exista. Aici nimic ne e din cale-afara de grav: sarcini oprite in evolutie, extrauterine, sangerari …Daca nu esti pe moarte „ramai in plata Domnului”. Doar doctorii tineri care treceau gagicarind mai luminau atmosfera…”

2 responses

 1. Anonim

  Perfecta dreptate privind raspunsul anterior.DA,sunt de acord cu spitalele private,dar ce ne facem cu DARILE catre sta,cu finantarea si „tinutul in spate”al unor NESIMTITI si,de multe ori,oameni fara caracter,care isi vad doar propriul interes?Oare vom putea sa mai schimbam vre-o data Romania?

  Apreciază

  8 iunie 2011 la 19:41

 2. Anonim

  Incearca un spital privat si vei ramane uimita ca se poate ca in Romania asistentele nesposorizate sa-ti zambeasca la 1 noaptea cand tu ai nevoie de un pahar de apa sa-ti iei medicamentele.

  Problema cea mai mare este ca NOI platim acea nesimtire din spitalele de stat si mai ales din Casa de sanatate.

  Apreciază

  8 iunie 2011 la 17:05

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s