PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

AVANGARDĂ: Teatrul de Hemoficţiune şi părţile negre ale societăţii contemporane


Teatrul de Hemofictiune a fost infiintat in anul 2000, la Barcelona, de Lorenzo Mijares, regizor si actor, care este considerat un pioner pe plan mondial in campul Hemofictiunii. Juan Trigos este fondatorul curentului de Hemofictiune (Arta de a „sangera”), o literatura de avangarda, care uneste grotescul cu umorul, expune fara ocolisuri partile negre ale societatii contemporane, disfunctionalitatea din relatiile de familie, violenta, sexul, moartea. Obligandu-si spectatorii sa ia contact cu ce este mai abject in fiinta omeneasca, scopul hemofictiunii este provocarea unei eliberari, o trezire spirituala. Conventionalul este depasit pentru a intra in situatii extreme, realitati inventate, fictiuni „sangeroase” care par niste jocuri, dar in care profunzimea spirituala este luminata de experienta. Umor crud pe un fundal dramatic.

La Bucuresti, spectacolele vor avea loc in zilele de 24 mai (Teatrul Green Hours), 27 mai (Romexpo, Pavilion C6, Bookfest 2011) si 30 mai (Teatrul Green Hours). Spectacolele vor fi prezentate in versiune originala, in spaniola, cu supra-titrare in romana (Green Hours) si traducere simultana (Romexpo).

Un răspuns

  1. Pingback: TEATRU MODERN: “Hamlet joacă baschet cu prietenii hipsterași, Ofelia o Lolită cam tâmpițică mestecă gumă.” | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s