PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FOTOREPORTAJ: Balul Vienez de la Bucureşti


În noaptea de sâmbătă spre duminică, în incinta Palatului Parlamentului, a avut loc cea de-a şasea ediției a Balului Vienez, eveniment exclusiv umanitar de strângere de fonduri prin donații individuale și corporatiste. La eveniment au participat aproximativ 1.000 de persoane, fondurile obţinute urmând să fie direcţionate către organizaţiile caritabile United Way Romania şi Concordia.

Aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, oaspeţii au respectat ţinuta impusă a evenimentului. Doamnele au purtat rochii de gală, iar domnii, fracuri sau smoking-uri. Preţul unui bilet individual a fost de 900 lei, care includea cocteilul de întâmpinare, cina de gală, barul deschis şi Balul Vienez. Printre delicatesele din meniu s-au numărat: caviar, cozi de homari marinate, scoici, crevezi şi dulciuri din cele mai fine.

Organizat de JW Marriott, Balul Vienez a fost deschis de prestigioasa orchestră a Palatului Schonbrunn, sub bagheta maestrului Guido Mancusi. Punctul culminant al balului a fost în mod tradiţional defilarea celor 80 de debutanţi, care au valsat în ţinute de gală, dar şi baletul prezentat de copiii de la Şcoala de Balet a Operei Române de Stat. Apoi, elevii şcolii “Pas în Doi” au încântat publicul cu o demonstraţie de dans de înalta ţinută. De asemenea, Horia Brenciu şi HB orchestra au animat seara de gală.

2 responses

 1. Debutant

  Desi dansul debutantilor este unul dintre punctele importante ale Balului sponsorul a dat atentie exclusiv fetelor.
  Ca si in ceilalti ani JW Mariott Hotel a asigurat debutantelor rochiile, diademele, manusile, florile si cocurile aferente :), iar cei 40 de baieti au fost lasati pe cont propriu. Pentru tot (frac, camasa de frac, brau, papion, manusi, etc.) a trebuit sa ne descurcam singuri (imprumut, inchiriere, cumparat)…
  DISCRIMINARE!! 😦

  Apreciază

  27 februarie 2011 la 18:25

  • Stimate Domnule Debutant,

   Va multumesc pentru comentariul dvs. si as dori sa va felicit pe dvs. si pe toti debutantii – fete si baieti – pentru participarea la a 6-a editie a Balului vienez care a avut loc pe 26 februarie 2011 la Palatul Parlamentului.

   Fetele au primit de la JW Marriott rochiile albe, diademele, manusile si florile pentru a se realiza o prezentare perfect unitara si a se evita aparitia lor in tipuri diferite de rochii, diademe, flori si manusi. Sint sigur ca dvs. cunoasteti faptul ca o rochie ca cea purtata de debutante la acest bal nu mai poate fi purtata cu o alta ocazie.

   Pentru baieti, fracul este tinuta clasica standard la Balul vienez, care este confectionata intr-un singur stil, fara variatii; aceasta tinuta poate fi purtata in diverse alte ocazii chiar si la Balul vienez viitor sau la orice bal clasic din Austria.

   Ca sa fim mai expliciti, prezentarea debutantilor – fete si baieti – la acest tip de bal clasic vienez reprezinta de fapt prezentarea oficiala a acestora in societate, in viitor fiind urmata de prezenta la alte baluri in calitate de oaspeti, insositi fiind de partenerii si prietenii lor.

   O fata care participa la balul vienez va purta o tinuta noua sau diferita la fiecare eveniment, in timp ce un baiat poate folosi acelasi frac sau smoching la orice bal vienez fara nicio problema.

   De aceea cred ca, de fapt, baietii debutanti au un avantaj in fata fetelor, ceea ce nu ii discrimineaza pe baieti deloc !

   Sint increzator ca veti participa cu placere la viitorul bal vienez din Bucuresti si va astept cu nerabdare la al 7-lea bal vienez care va avea loc pe 25 februarie 2012.

   Va multumesc.

   Cu stima,

   Kurt Strohmayer
   Initiatorul Balului Vienez de la Bucuresti
   si co-organizator al editiilor 5 si 6 ale Balului Vienez
   Director General al
   Aducco Management SRL

   Apreciază

   22 martie 2011 la 13:45

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s