PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DEX&DOXA: Neam de poeţi cu „sânge albastru”!


INSIDER: “Toti pendulam intre „a gresi este uman” si „lasa, ma, ca merge asa”, dar ar fi bine sa fim mai preocupati sa scriem si sa vorbim corect. Mai ales cand vine vorba de un panou amplasat in buricul targului sau de carti de vizita impartite sutelor de clienti.

Chiar daca mai apar cuvinte-porumbel precum “succesuri” sau “almanahe”, este periculos sa le repetăm la infinit pentru că riscăm să uităm varianta corecta. Asa se naste si se perpetueaza „licenta poeto-politica”, şi curand nu vom mai şti dacă “poetul” sau DEX-ul are dreptate!? Nici daca faci parte dintr-un grup umoristic nu-i o scuza sa scrii sau sa vorbesti cu litere lipsa, chiar daca suntem un neam de poeti cu sange albastru!

7 responses

 1. Stella

  i-o fi fost foame omului si a mancat o litera. 😛 bine ca macar „aruncati” l-a scris corect, fara cratima 😀

  Apreciază

  17 august 2014 la 13:18

 2. Semnul de punctuatie compus de dupa „nu vom mai şti dacă “poetul” sau DEX-ul are dreptate” e la misto? Sau nu stiti sa faceti diferenta intre o intrebare directa si alta indirecta (de genul „As vrea sa stiu unde esti?”)? Imi cer scuze daca e varianta 1.

  Apreciază

  5 mai 2012 la 18:03

 3. DOXA

  Toti pendulam intre „a gresi este uman” si „lasa, ma, ca merge asa”, dar ar fi bine sa fim mai preocupati sa scriem si sa vorbim corect. Mai ales cand vine vorba de un panou amplasat in buricul targului sau de carti de vizita impartite sutelor de clienti.

  Chiar daca mai apar cuvinte-porumbel precum “succesuri” sau “almanahe”, este periculos sa le repetăm la infinit pentru că riscăm să uităm varianta corecta. Asa se naste si se perpetueaza „licenta poeto-politica”, şi curand nu vom mai şti dacă “poetul” sau DEX-ul are dreptate!? Nici daca faci parte dintr-un grup umoristic nu-i o scuza sa scrii sau sa vorbesti cu litere lipsa, chiar daca suntem un neam de poeti cu „sange albastru”!

  Apreciază

  20 ianuarie 2011 la 02:25

 4. Fomist

  Cand nu ne mancam intre noi, mai mancam si cate o litera 🙂 … de foame.. 🙂

  Apreciază

  19 ianuarie 2011 la 19:05

 5. DEX

  Proprietate sau Pro-Pietate 🙂

  Apreciază

  19 ianuarie 2011 la 15:46

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s