PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ATENŢIE! Berea Redd’s, produsă de Ursus, dăunează grav sănătăţii!?


O acuzaţie de şantaj de interes particular scoate la iveală o informaţie de interes general – berea Redd’s ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an. Deci, această informaţie a fost ştiută atât de compania Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller, cât şi de anumiţi jurnalişti care au preferat să scoată bani din această informaţie, prin şantaj, decât să o transmită publicului.

Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, ieri dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se caută probe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus, informează Mediafax. Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediul societăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

În principal este vorba de o anchetă jurnalistică din 2009 a lui Alupei, legată de berea Redd’s produsă de Ursus. Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere. Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redd’s ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an. În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii caută, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu.

2 responses

 1. ZIARUL FINANCIAR: Cum a ajuns berea Redd’s să fie implicată într-o anchetă

  Anchetarea lui Dan Diaconescu în legătură cu un posibil şantaj la adresa producătorului de bere Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, aduce în discuţie berea Redd’s, un sortiment de bere dedicat în special femeilor, un brand lansat în România în februarie 2008. (…) În luna august a anului trecut, mai multe direcţii de sănătate publică (DSP) au decis să retragă de pe rafturi un sortiment al berii Redd’s, pe motiv că ar conţine un aditiv interzis pe piaţa locală în compoziţia berii. Potrivit site-ului Evenimentului Zilei, în august anul trecut o cantitate de peste 190.000 de litri de bere Redd’s a fost scoasă de pe piaţă de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău. Acelaşi site mai precizează că şi DSP Sibiu a retras de pe piaţă peste 68 de hectolitri de bere Redd’s.

  La acea dată reprezentanţii Ursus Breweries, producătorul berii, au precizat: „produsul Redd’s Fresh este un produs sigur, care nu ridică niciun fel de probleme legate de siguranţa de consum. Din păcate există o problemă de interpretare legală referitoare la prezenţa acidului malic în bere, care face ca în momentul de faţă produsul Redd’s Fresh să fie considerat neconform şi de aceea am trecut deja imediat la înlocuirea produsului. Reţeta Redd’s Fresh tocmai a fost revizuită, prin alinierea acesteia la varianta de bere cu arome – Redd’s Sun, care este conformă cu cerinţele legale. Produsul nou este deja în curs de distribuţie”, se arată într-o poziţie a Ursus Breweries publicată pe mai multe site-uri care au abordat acest subiect, precum site-ul http://www.sighet-online.ro. (…) Reprezentanţii Ursus, companie cu afaceri de aproape 300 mil. euro în România, nu au comunicat date despre volumul vânzărilor Redd’s în România. Ei nu au răspuns ieri nici la solicitările legate de perioada de timp în care Redd’s a fost retrasă de pe piaţă, la motivele care au stat în spatele acestei decizii sau la cantitatea retrasă. (…)

  Apreciază

  30 august 2010 la 08:06

 2. leninbz

  Ar trebuii sa scoatem toti straini care au bani in socetatile romanesti,, din cauza lor putem murii

  http://www.leninbz.wordpress.com
  http://www.georgylyx.blogspot.com

  Apreciază

  24 august 2010 la 16:31

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s