PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PROPUNERE! Aleşii neamului, obligaţi prin lege să se trateze doar în spitalele din România!?


Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) susţine că întreg sistemul de sănătate din România este în colaps şi propune elaborarea unei legi a responsabilităţii faţă de ţară a aleşilor şi a celor ce sunt numiţi în funcţii de conducere publice care să îi oblige pe aceştia, sub sancţiunea pierderii mandatului, să-şi trateze problemele de sănătate în sistemul sanitar naţional atât ei, cât şi familiile lor.

“Vinovaţii pentru această situaţie mizerabilă în care a ajuns sistemul de sănătate sunt majoritatea celor care s-au aflat la conducerea României în ultimii 20 de ani şi care, prin măsurile luate, au făcut ca astăzi România să îşi ardă pruncii după câteva clipe de viaţă. Pentru a ieşi din această criză a sistemului de sănătate, COPAC are o soluţie simplă. Să se decidă printr-o lege a responsabilităţii aleşilor faţă de România ca orice persoană aleasă de popor prin vot pe o funcţie, de la preşedinte până la consilierul local de la o primărie, precum şi orice persoană numită politic într-o funcţie de conducere să fie obligaţi să-şi trateze problemele de sănătate în sistemul sanitar din România, atât ei, cât şi familiile lor”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de COPAC.

Potrivit organizaţiei, situaţia sistemului de sănătate este o problemă de siguranţă naţională urgentă şi, de aceea, invită parlamentarii şi politicienii “care mai au încă responsabilitate faţă de ţara pe care o conduc” să iniţieze şi să impună măsurile legislative necesare.

“COPAC este alături de suferinţa celor afectaţi de drama de la Maternitatea Giuleşti şi atrage atenţia că această situaţie este doar vârful foarte vizibil al iceberg-ului prin elementele cutremurătoare pe care le cumulează. Întreg sistemul de sănătate din România este în colaps, zilnic se petrec astfel de evenimente tragice în spitalele din Romania, unde mor pacienţi nevinovaţi, sau în familii, unde sunt oameni care îşi aşteaptă moartea pentru că nu mai au acces la tratamentele necesare”, se susţine în comunicat.

COPAC consideră că pentru sănătate ar trebui alocat 6% din PIB, trebuie impus un management bazat pe performanţă, “nu pe alte interese”, iar aleşii trebuie să se lupte să ţină în ţară medicii şi “nu să îi alunge din ţară”.

“Astfel banii din sănătate vor fi cheltuiţi eficient şi nu se vor mai scurge în alte buzunare, CNAS va lucra pentru pacienţi, nu pentru a face economii pe spinarea lor şi a le impune biruri; aleşii vor avea ocazia să intre într-un spital din România şi să vadă realitatea cruntă cu care se luptă un pacient din această ţară; aleşii se vor putea pune în locul pacienţilor din România care îşi aşteaptă moartea pentru că nu au acces la tratamentele necesare luptei cu diversele boli”, concluzionează organizaţia în comunicatul citat transmis de Biroul de presă al COPAC.

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s