PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Agerpres şi Octavian Andronic cer în justiţie executarea silită a cotidianului „Cronica Română”


Jurnalistul Octavian Andronic şi Agenţia Naţională de Presă „Agerpres” solicită instanţelor judecătoreşti executarea silită a SC UBEMAR SA, editorul cotidianului Cronica Română, pentru recuperarea unor datorii mai vechi “uitate” la plată. În plus, după patru luni de salarii restante, angajaţii cotidianului ar putea bloca curând apariţia ziarului, plecând acasă cu ce le va cădea la mână.

În data de 3 august, Agerpres a înregistrat la Judecătoria Iaşi, printr-un executor judecătoresc, o solicitare de încuviinţare de executare silită a debitorului SC UBEMAR SA, pentru recuperarea unor datorii mai vechi uitate printre alte cheltuieli neplătite. În fapt, este vorba de un debit, deja reeşalonat dar neachitat conform înţelegerii, rezultat din neplata serviciilor de ştiri furnizate în trecut de angenţie. Termen pe 24 august.

În aceleaşi timp, unul din foştii directori ai Cronicii Române, Octavian Andronic, continuă lupta în justiţie pentru recuperarea salariilor restante datorate de SC UBEMAR SA. În urmă cu aproximativ doi ani, Andronic a câştigat procesul cu Cronica Română, iar instanţa a decis că demiterea a fost abuzivă, obligând patronatul la reîncadrare şi plata salariilor restante. Acesta a depus două acţiuni de încuviinţare a executării silite, una prin executor judecătoresc la Judecătoria Sectorului 2, cu termen 2 septembrie, şi alta în nume propriu la Judecătoria Sectorului 1, cu termen în 13 septembrie.

Mai mult, cei aproximativ 30 de angajaţi au primit doar patru salarii anul acesta. La începutul lunii august, angajaţii Cronicii încă mai aşteaptă salariile restante începând cu luna aprilie. Surse din interior spun că angajaţii deja pregătesc o acţiune în instanţă pentru a obţine plata salariilor la zi.

Un răspuns

 1. Grigore Ureche

  …La Cronica, situatia e mult mai grava din interior… Pe langa cele 4 salarii restante, cei de la RAPPS vin la doua luni sa ne taie lumina, se face o re-re-reesalonare si se mai linistesc, iar cei de la tipar se mai supara din cand in cand si mai cer niste maruntis…

  Peste toate acestea insa, am gasit pe portalul instantelor o alta informatie care ma face sa-mi iau adio de la orice bani, asigurari de sanatate si sociale, impozite, contributii etc.

  O solutionare a Judecatoriei Iasi, din 13.07.2010 arata ca instanta „menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi părţii responsabile civilmente SC U. SA IAŞI”

  Mai mult, administratorul SC UBEMAR SA, Mihailescu Eduard, a fost condamnat pentru infractiunea de evaziune fiscala. Daca nu plateste amenda penala, va intra putin la inchisoare… Cititi mai jos solutionarea:

  „În temeiul disp. art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal, condamnă pe inculpatul M. E., la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 10.000 lei, cu executare efectivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În temeiul art. 631 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra posibilităţii înlocuirii amenzii penale cu închisoarea în cazul în care se va sustrage cu rea-credinţă de la executarea amenzii. În temeiul art. 346 Cod procedură penală, rap. la art. 998-999 Cod civil, obligă în solidar inculpatul şi partea responsabilă civilmente SC U. SA IAŞI, a sumei de 165.366 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu stopaj la sursă neachitate pentru perioada august 2002-martie 2006 la care se adaugă dobânda legală calculată până la data achitării integrale şi efective a debitului. În baza dispoziţiilor art. 163 şi următoarele din Codul de procedură penală, coroborate cu dispoziţiile art. 11 din legea nr. 241/2005, menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi părţii responsabile civilmente SC U. SA IAŞI , însă doar până la concurenţa sumei de 165.366 lei la care se adaugă dobânda legală calculată până la data achitării integrale şi efective a debitului, ridicând sechestrul pentru ceea ce diferenţa până la 311.772 lei ; în acest sens se va înainta o copie de pe prezenta încheiere la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Iaşi, precum şi la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, pentru luarea măsurilor corespunzătoare. În temeiul disp. art. 191 C.Proc.Pen. obligă în solidar pe inculpat şi partea responsabilă civilmente să achite statului suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta.”

  Apreciază

  6 august 2010 la 01:24

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s