PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

INSIDER! Bittman: Finanţele ştiu cine fură, dar sunt firme care n-au voie să fie controlate


La o lună după ce a demisionat din funcţia de consilier al ministrului Sebastian Vlădescu, Dan Bittman a tras o zgârietură adâncă pe tabloul Guvernului. Se pare că acesta a scăpat unele informaţii din interiorul Ministerului Finanţelor, probabil cu intenţia de a face un comentariu pozitiv la adresa ministrului:

„Să nu credeţi că nu se ştie la nivelul Ministerului de Finanţe ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată”, a declarat Dan Bittman la începutul lunii iulie, în emisiunea “Ora de Foc” de la Realitatea TV. Ministerul Finanţelor nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Bittman.

Acesta a mai spus că a lucrat în minister doar pentru a vedea, din curiozitate, ce se întâmplă „în interior”, şi că nu doreşte să arate cu degetul spre anumite persoane din această instituţie. Acesta a lucrat în Ministerul Finanţelor în perioada ianuarie – iunie 2010, în funcţia de consilier al ministrului Sebastian Vlădescu.

După trei zile, pe 4 iulie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a simţit probabil vizat şi a dorit să se scuze, răspunzând ironic la acuzaţiile lui Bittman cu un banc… „Este o glumă cunoscută cu un om în faţa unei bănci care vindea covrigi şi care le spunea oamenilor că are o înţelegere cu cei din bancă: ei nu se apucă de făcut covrigi, eu nu mă apuc de dat credite. Aşa e cu şi ceea ce spunea domnul Bittman. Eu NU MĂ APUC SĂ CÂNT, iar dânsul cred că nu e bine să facă declaraţii politice, despre care nu poate să dea foarte multe amănunte. Eu nu ştiu ce o fi văzut şi ce-o fi înţeles”, a declarat Radu Berceanu, la Realitatea TV.

AŞTEPTĂM COMENTARII CU ALTE INFORMAŢII DIN INTERIOR!

Un răspuns

  1. ADEVĂRUL: Şeful ANAF, acuzat că-i cheamă la raport pe inspectorii care controlează „pe cine nu trebuie”!

    Sorin Blejnar ar fi cerut, în 2009, sancţionarea a doi inspectori vamali care efectuaseră un control la Petrom. „Ne-a interogat în legătură cu controlul: cine ne-a trimis şi de ce am încheiat actele de control cu prejudiciu”, a declarat unul dintre ei pentru adevarul.ro. Demişi în 2009, ei au fost repuşi în funcţie săptămâna trecută de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de conducerea sindicatului Pro Lex că a cerut sancţionarea disciplinară a doi inspectori vamali în martie 2009, în aceeaşi zi în care aceştia au finalizat un control al SC Petrom SA prin care constatau că societatea prejudiciase bugetul de stat cu aproximativ 5,5 milioane de euro.

    Apreciază

    15 octombrie 2010 la 05:50

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s